30 Kasım 2009 Pazartesi

Yazar Aykut Işıklar, Leyla Umar, Nazlı Ilıcak, Oral Çalışlar, Özay Şendir, Rahim Er, Serfiraz Ergün, Üstün Akmen, Vecdi Sayar, Yazgülü Aldoğan uyudular mı?! Bu konunun tiyatro kamuoyuna ulaşması için çabalıyoruz!


NAZLI ILICAK.



ORAL ÇALIŞLAR


AYKUT IŞIKLAR


VECDİ SAYAR


RAHİM ER


ÜSTÜN AKMEN


SERFİRAZ ERGÜN


ÖZAY ŞENDİR


YAZGÜLÜ ALDOĞAN


LEYLA UMAR
.
.
Altı ay önce yayınladığımız ve altı aydır bize "küfürbaz" diyen tiyatro yayıncıları dahil Türkiye'de hiçbir yayıncının yayınlayamadığı haber:
.
Somut sonuçları gözümüzle görmedikçe, sanatsal ve siyasal aktörlerin hiçbir vaadine inanmıyoruz!
.
.
Coşkun Büktel
25 Kasım 2009
KADİR TOPBAŞ / Mart 2008: “Şişhane’deki Türk Hava Yolları (THY) eski binasını çok önemli ve ideal boyutta bir sahne haline getireceğiz”
.
(KAYNAK: "İstanbul Büyük Şehir Belediyesi" başlıklı sitenin, 27 Mart 2008 tarihli haberi: "Her ilçeye bir tiyatro salonu ve kültür merkezi…
.
Konuyla ilgili ayrıntılar, diğer belge ve linkler için TIKLAYINIZ!)

Oysa bugün (25 Kasım 2009) Şişhane'deki THY binasının yerinde bir tiyatro salonu değil, bir nikah salonu bulunduğunu herkes biliyor. İşte görsel belgesi:
.
Yukarıdaki fotoğrafı ve konuyla ilgili diğer fotoğrafları büyük görmek için tıklayınız!
.
Peki, Şişhane eski THY binasının yerindeki o nikah dairesini Beyoğlu'na kazandıran kim? Kim olacak, "THY eski binasını çok önemli ve ideal boyutta bir sahne haline getireceğiz" ninnisiyle bir "maket beşiğinde" sallayarak; Orhan Alkaya'yı, Kenan Işık'ı, İŞTİSAN'ı ve "aralarında Nazlı Ilıcak, Oral Çalışlar, Vecdi Sayar, Aykut Işıklar, Rahim Er, Üstün Akmen, Serfiraz Ergün, Özay Şendir, Yazgülü Aldoğan, Leyla Umar’ın da bulunduğu çok sayıda gazeteci"yi mışıl mışıl "uyutmuş" olan Kadir Topbaş'ın ta kendisi... İşte görsel kanıt:
.

Yukarıdaki fotoğrafı ve konuyla ilgili diğer fotoğrafları büyük görmek için tıklayınız!
.
***
.
Oyun'un notu: "Nazlı Ilıcak, Oral Çalışlar, Vecdi Sayar, Aykut Işıklar, Rahim Er, Üstün Akmen, Serfiraz Ergün, Özay Şendir, Yazgülü Aldoğan, Leyla Umar uyudular mı?!" başlığını biz atıp, bu başlıkta adları geçen kişilerin fotoğraflarını biz ekledik!