18 Şubat 2011 Cuma

Oğuzcan Önver, Terakki Vakfı Şişli Lisesi mezûnu Burak Çevik'i anlattı...

Bulunmaz Kültür Merkezi sanatçılarından, sinemacı, yazar Oğuzcan Önver


***


Oyun'un notu: Alıntı yapıp aşağıda olduğu gibi yayınladığımız bölümlerdeki bazı sözleri kırmızı renkle biz belirginleştirdik!

Önemli not: LİNÇÇİ "Orhan Kurtuldu, Terakki Vakfı Sanat Danışmanı (ve) Devlet Tiyatroları Oyuncusu"dur. (Kaynak: TERAKKİ VAKFI)

Ayrıca, LİNÇÇİ Ahmet Ertuğrul Timur (nam-ı diğer 3. Abdülhamid) ve LİNÇÇİ Cüneyt Yalaz da, TERAKKİ VAKFI adına çalışmalar yürütmektedirler!

***


Burak Çevik (İstanbul, 1993) İstanbul’da yaşıyor. Şişli Terakki Lisesi'nde eğitimine devam ediyor ve üniversitede sinema okumayı planlıyor. Önemli filmleri arasında "3 İmza" (2010) yer almaktadır.

(Kaynak: !f istanbul)

Burak Çevik, 17 yaşında. Şişli Terakki Lisesi'nde son sınıf öğrencisi. Florya’da oturuyor. Annesi ev hanımı, babası nakliyat şirketinde çalışıyor. Koç Üniversitesi'nde okuyan bir ağabeyi var. Boş vakitlerinde kısa film ve fotoğraf çekiyor, film izliyor. Kısa filmi ‘3 imza’ ile İstanbul Erkek Lisesi'nden ve International Teen Short Film Festivali'nden aldığı birer birincilik ödülü var. Bilgi Üniversitesi'nde burslu sinema okumak ya da yurtdışında bir sinema okuluna gitmek istiyor.

(Kaynak: ezberim.com)


***


Burak Çevik, intihal mi yaptı?


Oğuzcan Önver
13 Şubat 2011


İkinci kısa filmim bAŞKa, 1 Şubat 2010 tarihinde vimeo.com'a yüklendi. Burak Çevik de, Mart 2010'da, ''bir kitabın iki yüzü'' adlı bir kısa filmle, internet üzerinden, seyircilerinin karşısına çıktı. Bu iki kısa filmin çekilip yayınlanmasının üzerinden yaklaşık olarak bir yıl geçti. bAŞKa, an itibariyle (13 Şubat 2011, saat 14.23) 648 kişi tarafından izlenirken, Burak Çevik'in kısa filmi, her nedense, internetten ve yönetmenin özgeçmişinden buharlaştı!

Ben, Burak'ın bu filmini bularak, tekrardan internete yükledim.

Burak'ı, şimdilik vicdanıyla, izleyicileri de, kısa filmlerin benzerlikleriyle baş başa bırakıyorum.
(Kaynak: Yazan Yöneten Oğuzcan Önver)