20 Temmuz 2011 Çarşamba

Bulunmaz İstanbul Adalet Sarayı açılışını Avukat Süleyman Anıl'la yaptı!

Sosyalist Sanatçı Hüseyin Hilmi Bulunmaz (Fotoğraf: Mesut Alptekin)


Sahte duygular mimarı William Shakespeare karşıtı Hilmi Bulunmaz, kendisinin iki yıl hapsini isteyen LİNÇÇİ Oyun Atölyesi, LİNÇÇİ Oyun Atölyesi'nin patronu Nihat Haluk Bilginer ve LİNÇÇİ Oyun Atölyesi'ndeki pespaye Shakespeare oyunlarını yöneten LİNÇÇİ Kemal Aydoğan'ın avukatı Süleyman Anıl ile bugün çıktığı hukuk ringinde müthiş bir hukuksal mücadele verip, LİNÇÇİ Oyun Atölyesi'nin avukatı Süleyman Anıl'ı hukuksal anlamda abandone etti!


Sadece ilkokul mezunu bir sanatçı karşısında son derecede çaresiz ve kımıltısız kalan avukat Süleyman Anıl, hukuksal anlamda dengesini yitirince, aklı ve zekâsı müthiş bir pırıltı içerisinde bulunan Sosyalist Sanatçı Hüseyin Hilmi Bulunmaz'ın aklî dengesi konusunda rapor alınması talebinde bulundu. Ancak, nesnel hukuk kurallarına göre hareket eden yargıç Oktay Açar, akıl ve hukuk ölçütünden yoksun olan bu talebi, belgelerin içeriğine dayanarak, şu gerekçeyle anında, derhal, hemen, ivedilikle reddetti:


"Katılan vekilinin sanığın aklî dengesi konusunda rapor alınması talebinin dosya içeriğine göre reddine"


Nesnel hukuk ölçütlerine göre hareket eden yargıcın verdiği bu karar sonucu, zâten hukuksal bilinç yoksunu avukat Süleyman Anıl, henüz yargıç yargı yerini terk eder etmez, katip Sevgi Altınkum, mübaşir, Sosyalist OYUN Dergisi editörlerinden Mesut Alptekin ve 7. Sulh Ceza Mahkemesi'nin çevresinde bulunan onlarca kişinin duyabileceği yükseklikteki bir sesle, Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz'ı "Sizi şubeye çektiririm!" diyerek tehdit etti. Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz, avukat Süleyman Anıl'ı, tanıklar göstererek, yarın savcılığa şikâyet edecek.


Aşağıdaki duruşma tutanağını, lütfen, bu bilgiler ışığında okuyunuz ve LİNÇÇİ Oyun Atölyesi'nin avukatı Süleyman Anıl'ın, hukuksal olarak nasıl abandone olup, Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz karşısında nasıl çaresizlik denizinde hızla, hem de şimşek hızıyla boğulduğunu siz de algılayınız!!!



***



...............................................T.C.
..................................İSTANBUL
....................7. SULH CEZA MAHKEMESİ

........................DURUŞMA TUTANAĞI


DOSYA NO: 2011/217
DURUŞMA TARİHİ: 20/07/2011
CELSE NO: 2


HAKİM: OKTAY AÇAR 33521
KATİP: SEVGİ ALTINKUM 123028


Belirli gün ve saatte 2. celse açıldı. Sanık HÜSEYİN HİLMİ BULUNMAZ ve müşteki vekili Av. Süleyman Anıl (21298) geldi. Başka gelen yok. Açık yargılanmaya başlandı.

İstanbul 2. Sulh Ceza Mahkemesi'ne yazılan 2010/1908 d. iş dosyasının gönderildiği görüldü.

Müşteki vekilinden soruldu: "Şikâyetimiz devam etmektedir. Katılmamıza karar verilsin." dedi.

Kadıköy 2. Sulh Ceza Mahkemesi'nin 2010/1908 d. iş sayılı kararının incelenmesinde www.tiyatroyun.blogspot.com Internet ortamında yayınlanan ve belirtilen tarihlerdeki hakaret içeren içeriklerin yayından çıkartılmasına, cevap metinlerinin ise 2 gün içinde yayınlanmasına karar verildiği, itiraz edildiği ve itirazın reddine karar verilerek iş bu kararın kesinleştiği anlaşıldı.

Müşteki vekilinden soruldu: "İncelemeye bir diyeceğimiz yoktur. Sanığın cezaî ehliyetinin araştırılmasını istiyorum. Zîra bize duruşma sonrası bile hakaret etmiştir." dedi.

Sanık, "İncelemeye itirazım yoktur. Bu konuda beyanlarımı içeren dilekçemi sunuyorum." dedi.

GEREĞİ DÜŞÜNÜLDÜ:

1 - Suçtan zarar görme ihtimaline binaen müşteki vekilinin katılma talebinin kabulüne, müştekinin katılan vekilinin de katılan vekili olarak duruşmalara kabulüne

2 - Kadıköy 2. Sulh Ceza Mahkemesi'nin 2010/1908 d. iş sayılı dosyasındaki kesinleşen karardan bir suretin dosyaya konulmasına

3 - Katılan vekilinin sanığın akli dengesi konusunda rapor alınması talebinin dosya içeriğine göre reddine

4 - Dosyada hakim değişikliği nedeniyle incelemeye alınmasına

Bu nedenlerle yargılanmanın 21/12/2011 günü saat 11.00'a bırakılmasına karar verildi.

Katip 123028                                                                      Hakim 33521