10 Nisan 2012 Salı

Demirkanlı, Tiyatro... Tiyatro... Dergisi "eki"ndeki hakaretini sürdürüyor!

Oyun'un notu: LİNÇÇİ Gülhan Avşar Demirkanlı'nın sahibesi olduğu ve LİNÇÇİ Mustafa Şükrü Demirkanlı'nın yönettiği LİNÇ KAMPANYASI ana sponsorlarından Tiyatro... Tiyatro... Dergisi'nin sanal kuyruğu LİNÇÇİ www.tiyatrodergisi.com.tr sitesinden alıp, olduğu gibi aşağıya aktarmış olduğumuz yazıdaki bazı yerleri "maymungötürengi" ile belirgin hâle biz getirdik!

***


(...)


nairobi'nin ortasından kara bir nehir

ve beyaz adamın yüreklere şırınga ettiği zehir
birlikte akıyor


gözyaşı
kan
ve vahşi hayvan eti değerinden bile daha ucuz siyahların fiyatı burada
nehir
zehir
gözyaşı 
kan 
şehrin üstüne 
birlikte akıyor


bütün siyah renkli kenyalı kadınların üstüne
gözyaşı
kan
ve beyaz adamın yüreklere şırınga ettiği zehir
birlikte akıyor


(...)


hilmi bulunmaz


Not: Şiirin tamamını okumak için, lütfen, tıklayınız: "kenya üzerine beyaz adamın sıçtığı koskoca sabırlı bir ağaç hâlâ"


***


Bu Nasıl Bir Kin?!


Hakkında yazmak istemediğim ama öfkemi durduramadığım bir şahsiyet hakkında yine iki satır yazıp, iki yüzlü ve kindar tavrını teşhir edeceğim, tabii yakın arkadaşı Büktel ile birlikte.

Can Dündar, "Meral gibi yazamayan, tarihe meydan okuyamayan, kabaramayan kel Fatmalar! Siz, 'Ölülerinizi hayırla yad ediniz' buyruğunu dahi çiğneyecek kadar kindar, bir o kadar çirkinsiniz; yuh olsun!" demiş, ne güzel demiş.

Can'ın altını çizdiği yeteneksizlerden bir olan Hilmi Bulunmaz da tıpkı yıllar önce Mehmet Abi'nin (Akan) ardından yaptığı gibi, Meral'in ardından da kinini kustu, Haber Vaktim'den alıntılar yaparak, bazı bölümlerin altını çizerek, kırmızı yaparak Haber Vaktim'i desteklemiş, bizim elmas kalemleri uluslararası taciri sosyalist Hilmi Bulunmaz.

İnsan, en azından sadece acıya saygı duyar, ama bu duyguyu bilmeyenlerden bunu beklemek anlamsız bir çaba.... Bu şahsiyetlerin ölüm kadar acı bir gerçeğe bile saygıları olmadığı gibi, ahlakları da yoktur.

Bu şahsiyet Meral'in ardından şunları yazmış.

"Kapitalizmin ilelebet muhafaza ve müdafaa edilmesi için emekçi halkın iktidar düşlerini kirleten burjuva imgecisi Meral Okay, artık televizyonda asla ve kesinlikle toplumsal ninni söylemeyecek!"  (Hilmi Bulunmaz)

Meral ne yapmış? Emeği ile çalışmış, üretmiş yani kaba söylemiyle karnını doyurmuş... Meral, emperyalizmin temel metaı olan, yoksul ülkelerin kanını emen elmas madeninin peşinde mi koşmuş? Hayır? Meral, elmas kalemleri satmak için birçok ülkede şirketler açıp, ortaklıklaryapmış? Yooo.

Ne yapmış Meral? Dizi yazmış, oyunculuk yapmış...

Bu şahsiyetin en yakın arkadaşı (Coşkun Büktel) ne işi yapıyor? Meral gibi dizi yazıyor, emeği ile çalışıyor, üretiyor, karnını doyuruyor...

Hilmi Bulunmaz ne yapıyor?

Yukarıda kısaca değindik, elmas kalemleri uluslararası tacirliği, kuyumculuk yapıyor, yanında yaklaşık yüz kişi çalıştırıp, artı emekle servetine servet katıp, dünyayı geziyor... 3 gün önce Kenya'dan döndü... Siz turistik gezi sanıyorsunuzdur muhtemelen... Oğlu Afrika'da fink atıyor... O açlıktan ölen çocukların Afrikası'nda... Kanlarını da alıp getiriyor mu bilemem ama emeklerini, öz servetlerini uluslararası ortaklarıyla birlikte burjuvaların hizmetine sunmak için el koyduğu kesin.

Bu şahsın tanımıyla Meral kimmiş? "Kapitalizmin ilelebet muhafaza ve müdafaa edilmesi için emekçi halkın iktidar düşlerini kirleten burjuva imgecisi..."

Büktel? Ona ses yok, o emeğiyle çalışan bir yazar.

Kendisi? Sosyalist elmas kalemleri uluslararası taciri...

İnsanda azıcık utanma olur, ne mümkün...

Bu utanmayı doğal olarak Coşkun Büktel'den bekliyorsunuz... Hem de Hilmi'nin tanımları kendini de doğrudan ilgilendirmesine rağmen. Ota, çöpe ahlak dersi vermeye kalkan Büktel'den tık yok.

Bu nasıl bir kin? Tiyatro anlamında üretimsizliğin altında kalarak, kendi işine bakmadan/bakamadan başarılı insanlara kin kusmak nasıl bir kindir?

Can ne güzel demiş: "Kindar bir o kadar da çirkinsiniz."

Evet, Hilmi ve Büktel; kindarsınız ve bir o kadar da çirkinsiniz...

Mustafa Demirkanlı

Not: Yukarıdaki yazıdan sonra Coşkun Büktel facebook'da şu yorumları yaparak, Meral Okay'a daha defnedilmeden önce "kin" kusan yakın arkadaşına (Hilmi Bulunmaz) desteğini yine verdi, bana hitaben, yazıma yönelik şu yorumları yaptı: "Pisliksin! Yağlı karasın!", "Provokatörsün!"



Haber Giriş Tarihi: 11 Nisan 2012