15 Ağustos 2012 Çarşamba

"Tiyatro dünyasında hocaların hocası lâkabıyla tanınan" Sevda Şener, birinci baskısını 5000 adet olarak Kültür Bakanlığı'na sattığı kitabında, "İNEK" oyunundaki "ÇOCUK"u, "TORUN" yaptı! Bu büyük bir cahilliktir!

Kültür Bakanlığı'na 5000 kitap satan Sevda Şener diyor ki:

"İnek'de olaylar, komedi türünün klasik yapısına uygun olarak, birbiri içine geçmiş ilişkilerin önce düğümlenmesi, sonra bu düğümlerin bir bir çözülmesi biçiminde kurgulanmıştır. Ana, iddialı bir kadındır; torununun şair olmasını ister, çocuk derslerinden kırık not aldığı için ona özel ders aldırtılacaktır."


(Kaynak: Sevda Şener, Nazım Hikmet'in Oyun Yazarlığı 1. baskı 2002 sf. 126)

**


Ayrıca bakınız:


Bulunmaz Tiyatro Genel Sanat Yönetmeni Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz diyor ki: "Prof. Dr. Sevda Şener imzasını taşımasına, Kültür Bakanlığı tarafından yayınlanmasına, yüzeysel olmasına, yazım yanlışları içermesine, 'Nâzım'ı 'Nazım' diye yazacak kadar özensiz bir düzenlemeyle sunulmasına, daha da önemlisi okuma sıkıntısı vermesine karşın, ağzımız kuruyarak, alnımız terleyerek, başımız zonklayarak, canımız çok sıkılarak, nutkumuz tutularak okuduğumuz sıradan bir kitap: 'Nazım Hikmet'in Oyun Yazarlığı'"