16 Eylül 2012 Pazar

Bulunmaz LİNÇ imzacısı Sahne Dergisi'ni mahkemeye şikâyet edecek...

LİNÇ KAMPANYASI düzenleyen Sahne Dergisi'nin Sahibi T. Murat Demirbaş

***

Çağrı !!!...

Çağrı...!

KINIYORUZ!

Tiyatro İnsanları Olarak, Yayınlarımıza ve Yayıncılarımıza Yönelik; İftira, Karalama, Baskı Altına Alma Girişimlerini Kınıyoruz! 

Tiyatro kamuoyunun tanıklık ettiği üzere, oyun ve dizi film yazarı Coşkun Büktel ve internet ortamını hesapsızca kullanan Hüseyin Hilmi Bulunmaz, kişisel site ve bloglarını sistemli aşağılama, hakaret ve küfür aracı olarak kullanılarak Türkiye tiyatrosunun kurum ve kişilerine saldırmakta ve rencide etmektedir. Tiyatro gündemini bu şekilde işgal etmekte, tiyatro ortamında üretimleriyle var olmak yerine intikam duygularını ortaya saçmaktadır.

Tiyatromuzun saygın insanı Prof. Özdemir Nutku'yu DT koordinasyon toplantısında Coşkun Büktel'in eseri gündem yapıldığında, görevi gereği Fransızca yazılmış bir "Theope" ile karşılaştım, Fransızca bilenler karşılaştırsın sözünden yola çıkarak, Sayın Nutku'nun ben kimseyi suçlamadım sadece bir bakılmasını önerdim açıklamasını bile dikkate almadan, akıl almaz karalamalarla uzun süredir rencide etmektedirler.


"Ben de olsam, Özdemir Nutku gibi davranır, araştırılmasını isterdim" diyen www.tiyatrom.com eski yayıncısı Ertuğrul Timur'a "3. Abdülhamid" lakabını takmışlar, sitesinde yazan onlarca saygın ismi, yani tüm yazarları açık bir dille "Şerefsiz, o… çocukları" olarak tanımlamakta herhangi bir sakınca görmemişlerdir.


Okur istatistiklerini tutan "webservis"in (kamuya açık, binlerce sitenin istatistiklerini tutan bir yayındır) almış olduğu erotik shop reklâmı bahane edilerek, oradan hizmet aldığı için Ertuğrul Timur'u "pornocu" olarak lanse etmekte, dezenformasyona dayalı yayınları, aşağılama ve hakaretlerle sürdürmektedirler.


Hilmi Bulunmaz'ın ("Açık seçik; yalancı, pespaye, alçak… olduğunu söylüyorum. Suratında, hala tazeliğini koruyan; alçak, pespaye, şerefsiz… Demirkanlı gibi sol memesinin altında yürek yerine lağım çukuru bulunan reziller, / alçaklıktır, pespayeliktir, şerefsizliktir! Eh, bu saydıklarım zaten senin tescilli özelliklerin olduğuna göre / seni sıçtığın yere kadar kovalayabilirim. / Basan kişinin elini yada bir başka organını öpmek yada yalamak için mi?!...") gibi ifadeler ve küfürlerle dolu yazısını yayımlamadığı için Ertuğrul Timur'a yönelik LİNÇ GİRİŞİMLERİni sürdürmekten geri durmamışlardır.


Tiyatrodunyasi.com editörü Can Törtop'a "4. Abdülhamid", Tiyatro… Tiyatro… Dergisi Yayın Yönetmeni Mustafa Demirkanlı'ya "Yalan Makinesi", tiyatronline.com editörü Yaşar Kaya'ya "Tiyatro cahili ve fanatik sansürcü" Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Lemi Bilgin'e "Ertuğrul Günay'ın çömezi Lemi Bilgin" İ.B.B. Şehir Tiyatroları Sanat Yönetmeni Orhan Alkaya'ya "Kazmacıbaşı", Devlet Desteği alan özel tiyatroların tamamını, kabından yemek yiyen bir köpek fotoğrafı kullanarak "Çanak Yalayıcı" olarak aşağılamakta, zımnen tüm tiyatroları hakaret içermek adına "Köpek" benzetmesi yapmaktadır, yıllarca aynı destekten Bulunmaz Tiyatro'nun da yararlanmış olduğunu ortaya çıkartan Mustafa Demirkanlı'ya, video kaydında "Şerefsiz" diyebilen bir anlayışla karşı karşıyayız.


Oyununu engellediğini varsaydığı Tuncer Cücenoğlu'nun "Çığ" oyununu vesile ederek olmadık hakaretler yapabilmekte, OYÇED'i sırf Prof. Özdemir Nutku'yu onur üyesi seçtikleri için Klu Klux Klan örgütüne benzetmekte, üyelerini aşağılamakta ve defalarca tekrarlamakta bir beis görmemektedirler.


Değerli tiyatro insanları Mehmet Akan'a ve Lale Oraloğlu'na ölüm döşeğindeyken sırf dizilerde oynadıkları için hakaret eden Hilmi Bulunmaz, dizilerde oynayan tüm tiyatro insanlarına hakaret etmeyi sürdürmekte, buna karşılık dizi oyuncusu ve yazarı olan arkadaşı Coşkun Büktel'i görmezden gelmeyi ihmal etmemektedir.


Ne yazık ki "KÜFÜR YAYINCILIĞI" olarak özetlenebilecek bu saldırgan tutum karşısında kişi ve kurumların "aman bulaşmayayım" anlayışını fırsat bilen bu şahıslar; aşağılama, hakaret ve küfürlerini sürekli artırmaktadırlar.


Kişiler bunların yazdıklarını önemsemeseler dahi internette onlarca saygın kişi bu sıfatlarla yer almakta ve aramalarda bu saygın kişilere ilişkin bilgiler hakaretamiz ifade ve tanımlarla kamuoyunun karşısına çıkmaktadır.


Biz aşağıda imzası olan kurumlar ve kişiler olarak bu iki şahsı; Coşkun Büktel ve Hüseyin Hilmi Bulunmazhakaret ve küfürlerinden dolayı kınıyor, ahlaki bir tutum geliştirmeye davet ediyoruz.


Çağrıcılar;


Mimesis Dergisi, Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Cüneyt Yalaz

Sahne Dergisi, Yayın Yönetmeni T. Murat Demirbaş
TEB Oyun Dergisi, Yayın Yönetmeni Hasan Anamur
Tiyatro… Tiyatro… Dergisi, Yayın Yönetmeni Mustafa Demirkanlı
www.iatp-web.org (İstanbul Alternatif Tiyatrolar Platformu-Girişim)
www.tiyatrodergisi.com.tr, Yayın yönetmeni Mustafa Demirkanlı
www.tiyatrodunyasi.com, Yayın Yönetmeni Can Törtop
www.tiyatronline.com, Yayın yönetmeni Yaşam Kaya
www.tiyatrom.com Yayın yönetmeni A. Ertuğrul Timur

(Kaynak: Sahne Dergisi)

***

Ayrıca bakınız:


Nejat Birecik’in başdanışmanı T. Murat Demirbaş bile yargıya taşınıyor...


Şikâyet ettiğimiz Murat Demirbaş'ın yazısı 24 saat geçmeden kaldırıldı...