18 Eylül 2013 Çarşamba

Radikal Gazetesi TEB'in defolu kitabını(!) okumadan okurunu kandırıyor!

Tâ baştan aşağı, en sağdan sola, tepeden tırnağa acemilik, beceriksizlik, cahillik, çaresizlik ve de densizlik içeren "ELEŞTİRMEN GÖZÜYLE" kitabının(?!) kapağını bile açmadan, belki de hiç görmeden övgü yazısı yazan Radikal muhabiri kendisini kandırdığı gibi okurları da kandırmış.

Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz

***

Tiyatro Eleştirmenleri Birliği adına Gülşen Karakadıoğlu ve Filiz Elmas'ın derleyerek okura sunduğu Eleştirmen Gözüyle, 1923-1960 ve 1960-1990 dönemlerine ilişkin olarak çıkarılan ilk iki seçkinin devamı niteliğinde. Eserde, 1990 sonrası Türk tiyatrosu eleştirmenlerin kalemiyle sunuluyor.

Eleştirmen Gözüyle; Üstün Akmen, Hasan Anamur, Hayati Asılyazıcı, Esen Çamurdan, Filiz Elmas, Türel Ezici, Dikmen Gürün, Zehra İpşiroğlu, Gülşen Karakadıoğlu, Nursen Karas, Emre Koyuncuoğlu, Zeynep Oral, Tahir Özçelik, Fakiye Özsoysal, Sevgi Sanlı, Atilla Sav, Seçkin Selvi, Sevda Şener, Sibel Arslan Yeşilay ve Ayşegül Yüksel gibi değerli eleştirmenlerin seçkin yazılarından oluşuyor.

Gülşen Karakadıoğlu ve Filiz Elmas’ın titiz bir çalışma sonucu derlediği söz konusu döneme ilişkin seçkiyle tiyatroya farklı bir açıdan bakmak ve tiyatronun değişik yönlerini keşfetmek mümkün.

(Kaynak: Radikal)

***

Not: LİNÇÇİleri "maymungötürengi" ile belirgin hâle biz getirdik!

***

Ayrıca bakınız:


"Eleştirmen Gözüyle" pisliğini basmayan Kültür Bakanlığı'na teşekkürler

LİNÇÇİ Hasan Anamur hileli kitabında başkasının başarısızlığını gördü

"İftira mütalâası yazan TEB"ci Gülşen Karakadıoğlu'ndan çok net itiraf!


İftira mütalâası yazan TEB'e kitap(?!) basan Kültür Bakanlığı suç işliyor


Bulunmaz'a karşı iftira mütalâası yazan TEB'in eski başkanı tartılacak!


İftira mütalâası yazan Üstün Akmen'i onurlandıran Yaşar Ersoy üfürdü!