2 Ekim 2013 Çarşamba

Bulunmaz'ı savcılığa şikâyeti REDDEDİLEN Bülent Sezgin'e ŞT kıyağı!

12 Eylül Faşizmi'nin olağanüstü fiilî zararları oldu... Bu zararlar sonucu ortaya çıkan özel hastaneler ve okullar, halkın yozlaşmasına, çocukların düzeysiz eğitim almasına neden oldu... Özel okullarda eğitmenlik yapan bâzıları, devlet, halk, emekçi, işçi ve tüyü bitmemiş yetim için özverili çalışma yürütenlere karşı müthiş derecede olumsuz tavırlar takındılar!

Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz

***

Doğa Koleji'nde Oyun-Drama-Tiyatro / Mutlu Çocuklar Öğrenir

Bölüm Başkanımız İBBŞT 29.Gençlik Günleri’nde

Doğa Koleji Drama ve Tiyatro Bölüm Başkanı Bülent Sezgin, 18 Mayıs Cumartesi günü 29.Gençlik Günleri kapsamında atölye çalışması düzenleyecektir.  Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi Stüdyo 1′de gerçekleşecek atölye çalışması 14.00-17.00 arasında düzenlenecektir. İlgili kişilerin İBBŞT Genç Tiyatro Birimi’nden Simin Koçoğlu’ya ulaşması gerekmektedir İletişim : 0212 455 39 32

Tiyatro ve Drama Eğitmenliği Vizyonu Nasıl Olmalı?

Modern kent yaşamının ve dijital dünyanın getirdiği en büyük engellerden birisi, çocuklarımızın oyun oynama yetilerini kaybetmesi, toplumsal duyarlılığın körelmesi ve sosyalleşmenin azalmasıdır. Bireyler arasında dolaysız bir iletişim ve sinerji yaratan oyun-drama ve tiyatro çalışmaları ise günümüzde çocuk-merkezli eğitim sisteminin vazgeçilmez öğelerinden biri haline gelmiştir. Bu atölye, tiyatro kulüplerini çalıştıran eğitmenler ve çocuklarla drama ve tiyatro çalışması yapan oyunculara ve eğitimcilere yönelik tasarlanmıştır. Atölyede sınıf yönetiminde oyun kullanımı, çocuklar için drama teknikleri ve yılsonu performanslarına dönük temel uygulamalar gösterilecek ve eğitimcilerle oyun-drama ve performans kavramlarına dair yenilikçi ve güncel tartışmalar yapılacaktır.

(Kaynak: Doğa Koleji)

***

Ayrıca bakınız:

Bulunmaz'ı şikâyet ederek avucunu yalayan Bülent Sezgin'in okulu mu?