24 Aralık 2013 Salı

Bulunmaz Hukuk Bürosu, Coşkun Büktel'i duruşmada yalnız bırakmadı!

T.C.
İSTANBUL
1. ASLİYE HUKUK MAHKEMESİ

DURUŞMA TUTANAĞI

SAYI: 2012/637 Esas

CELSE NO: 1.
CELSE TARİHİ: 24/12/2013

HÂKİM: NESİME İSTE 21832
KÂTİP: DERYA YORULMAZ 156883

Belirli gün ve saatte celse açıldı.

Dâvâcı MUSTAFA ŞÜKRÜ DEMİRKAN ve vekili Av. OĞUZ NAZLIM, dâvâlı COŞKUN BÜKTEL geldi. Yerine alındı.

Açık yargılamaya devam olundu.

Dâvâcı vekili yetki belgesi sundu. "Dilekçelerimizi tekrar ederim. Bu konuda ceza dosyası vardır. Delillerimiz ceza dosyası içindedir. Ceza dosyasında karar verildi. Hükmün açıklanmasının ertelenmesi şeklinde karar oluşturuldu. Müvekkilime hakareti sabittir. Talebimiz gibi karar verilsin. Uzlaşma imkânımız yoktur." dedi.

Dâvâlı COŞKUN BÜKTEL 43243302258 nolu (kimlik görüldü ve iade edildi.)

Dâvâlıdan soruldu: "Ceza dosyasında benim hakkımda verilen hükmün açıklanmasının ertelenmesi kararından sonra yeni yasa gereğince yeniden inceleme yapıldı ve dâvânın düşürülmesine karar verildi. O dosyada verilen kararda geçen ifadelerin 2 tanesi bana ait değildir. Diğerleri de, cımbızlanarak çıkartılıp ortaya konulmuştur. Benim dâvâya karşı hakaret kastım yoktur. Dâvânın reddini isterim. Uzlaşma imkânımız yoktur." dedi.

Lahiyalar safhasının tamamlandığı, taraflar arasında uzlaşma imkânı bulunmadığı, dâvânın İnternet aracılığıyla gönderilen mesajlardan dolayı dâvâcının kişilik haklarına saldırıda bulundurulduğundan bahisle açılan manevî tazminat dâvâsı olduğu anlaşıldı.

Dâvâlıdan hangi konuda tanık dinletmek istediği soruldu: "Ben, illâ tanık dinletmek istemiyorum. Mahkeme talep ederse, dinlensin. Ben, yalan söylemiyorum. Onu biliyorlar." dedi.

Dâvâcı vekili: "Dâvâlı yazılara inkâr etmiyor. Tanık dinlenmesi ile aydınlanacak bir husus yoktur. Bu nedenle dinlenmesine muvafakatimiz yoktur." dedi. 

Dosya incelendi.

GEREĞİ DÜŞÜNÜLDÜ:

1 - Bir dahaki celsenin tahkikat duruşması olarak yapılmasına,

2 - Taraflara Hukuk Muhakemeleri Kanunu 140/5 Maddesi gereğince, dilekçelerindeki gösterdikleri ancak henüz sunmadıkları belgeleri mahkemeye sunmaları veya başka yerden getirtilecek belgelerin getirtilebilmesi amacıyla gereken açıklamayı yapmaları için 2 haftalık kesin süre verilmesine, bu hususların verilen kesin süre içinde tam olarak yerine getirilmemesi hâlinde o delile dayamaktan vazgeçmiş sayılmalarına,

3 - Ceza dosyasının celbine,

4 - Diğer hususların bir dahaki celse değerlendirilmesine,

5 - Bu nedenle, duruşmanın 22/04/2014 günü saat 10:20'ye bırakılmasına karar verildi.

Kâtip 156883                                                                                       Hâkim 21832

***

Not: Duruşma tutanağında "DEMİRKAN" olan "DEMİRKANLI", "NAZLIM" olan "NAZLI" olmalıdır. Yüce mahkemeye karşı haksızlık etmemek için, yanlış yazımı düzeltmeyi asla ve kesinlikle düşünmedik!

***

Ayrıca bakınız:


Mesut Alptekin, Coşkun Büktel / Mustafa Demirkanlı duruşmasını izledi


Büktel 20.00-03.00 arası Bulunmaz Tiyatro'da duruşmasına hazırlandı!