26 Ocak 2014 Pazar

Kocasakal, savcıyı Bulunmaz'ın adamı sanıp Süleyman Anıl'ı hoş gördü!

İSTANBUL BAROSU
      BAŞKANLIĞI

SAYI: 2012/Ş. 1020
10.01.2014

Sayın Hüseyin Hilmi Bulunmaz

Ali Baba Türbe Sokak
No: 13/8-9 Çemberlitaş
Fatih/İstanbul

Avukat Süleyman Anıl hakkındaki şikâyetiniz nedeniyle yapılan disiplin soruşturması sonunda, şikâyetli avukat hakkında Yönetim Kurulu'nca verilen kararın tasdikli bir örneği, 1136 Sayılı Avukatlık Yasası'nın 141. Maddesi gereğince, ekte sunulmuştur.


Sözü edilen karara karşı, tebellüğ tarihinden itibaren 15 gün içinde, aynı yasanın 142. Maddesi gereğince, Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu'na itiraz hakkınızın bulunduğuna, bilgilerinizi rica ederim.

Saygılarımla.
İmza
Av. Doç. Dr. Ümit KOCASAKAL
İstanbul Barosu Başkanı
EKİ: Karar örneği.

E/K

***


İSTANBUL BAROSU

YÖNETİM KURULU

Başkan: Av. Doç. Dr. Ümit KOCASAKAL


Üye: Av. Mehmet DURAKOĞLU

Üye: Av. Hüseyin ÖZBEK
Üye: Av. Ufuk ÖZKAP
Üye: Av. Ayşe Füsun DİKMENLİ
Üye: Av. Aydeniz Alisbah TUSKAN
Üye: Av. Süreyya TURAN
Üye: Av. Turgay DEMİRCİ
Üye: Av. Özlem AKSUNGAR
Üye: Av. İsmail ALTAY
Üye: Av. Hasan KILIÇ

DOSYA NO: 2012/Ş. 1020
KARAR NO: 2013/1405
ŞİKÂYET EDEN: Hüseyin Hilmi BULUNMAZ
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı - 2012/7644 H.M.
ŞİKÂYET EDİLEN: Av. Süleyman ANIL - 21298

İDDİA: Şikâyet edilen avukatın, İnternet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ve bu yayınlar yoluyla işlenen suçlarla mücadele edilmesi hakkındaki kanuna muhalefet etme suçundan İstanbul 7. Sulh Hukuk Mahkemesi'nin 

(OYUN'UN NOTU: İSTANBUL BAROSU BAŞKANI AVUKAT DOÇ. DR. ÜMİT KOCASAKAL ELİNE ALDIĞI BELGEYİ BİLE OKUMASINI BİLMİYOR... DOĞRUSU "İSTANBUL 7. SULH CEZA MAHKEMESİ"

2011/217 esasına kayden görülmekte olan kamu dâvâsında katılan Kemal Aydoğan, Nihat Haluk Bilginer ve Oyun Atölyesi Görsel Sanatlar Ltd. Şti. vekilleri sıfatıyla katıldığı yargılamanın 20.07.2011 tarihli duruşması bitiminde, müşteki sanık Hüseyin Hilmi Bulunmaz'a "SENİ ŞUBEYE ÇEKTİRİRİM." ve 12 Eylül döneminde marûz kaldığını, kendisinden korkmadığını belirten müştekiye bu kez, "SENİ YANLIŞ DÂVÂDA YARGILAMIŞLIR. SEN YARGILANMAYI GÖRÜRSÜN. SENİNLE GÖRÜŞECEĞİZ." şeklinde sözler söylediği iddiası ile şikâyetçinin şikâyette bulunması üzerine Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Müdürrülüğü'nün 11.05. 2012 tarihli olurları ile hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturma yapılmasına izin verildiğinin düşünüldüğü yazı ekli olarak İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Bakanlık Bürosu tarafından gönderilerek, şikâyetli hakkın disiplin yönünden işlem yapılması istenmiştir.

CEVAP: Şikâyet edilen avukat savunmasında bahse konu sözleri söylemediğini bildirdiği görüldü.

İNCELEME: Dosya içeriği belge ve beyanların incelenmesinden;

Şikâyet konusuna ilişkin olarak, Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü'nün 24.09.2012 tarihli düşünce örneği ile "...şikâyet edilen avukatın, katılan Kemal Aydoğan, Nihat Haluk Bilginer ve Oyun Atölyesi Görsel Sanatlar Ltd. Şti. vekilleri sıfatıyla takip ettiği dâvânın 20.07.2011 tarihli oturumu sonrası şikâyetçiye bahse konu sözleri söylediğine dâir müştekinin soyut iddiası ve bu iddiayı doğrular yine Hüseyin Hilmi Bulunmaz'ın yanında çalışan A. TAYFUN BALYEMEZ'in 

(Not: A. TAYFUN BALYEMEZ Kadıköy Cumhuriyet Başsavcı Vekili)

beyanı dışında hakkında kovuşturma izni verilmesini gerektirir nitelikte ve ağırlıkta delil bulunmadığı, ileri sürülen iddianın tanık sıfatıyla ifadesi alınan İSMAİL TURAN'ın

(OYUN'UN NOTU: İSMAİL TURAN'ın kim olduğunu bilmiyoruz!)

08.09.2011 tarihli beyanı ile de doğrulanmadığı, iddianın doğrulanmadığı gerekçesi ile kovuşturma yapılmasının gerekli olmadığına ilişkin olur yazısı dikkate alınarak, Avukatlık Yasası ve meslek kurallarına aykırı eylemi de tespit edilemediğinden, Yönetim Kurulu'nun 14.11.2013 günlü toplantısında dosya incelenmiş, raportörün raporu okunduktan sonra aşağıdaki karar verilmiştir.

(Sayfa sonunda "T.C. İSTANBUL BAROSU BAŞKANLIĞI" kaşesi var!)

DOSYA NO: 2012/Ş. 1020

S.2

KARAR: Yukarıda açıklanan gerekçelerle;

Şikâyet edilen avukat hakkında DİSİPLİN KOVUŞTURMASI AÇILMASINA YER OLMADIĞINA,  itirazı kâbil olmak üzere 14.11.2013 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.

Av. Ufuk ÖZKAP / SAYMAN
Av. Hüseyin ÖZBEK / GENEL SEKRETER
Av. Mehmet DURAKOĞLU / BAŞKAN YARDIMCISI
Av. Doç. Dr. Ümit KOCASAKAL / BAŞKAN
Av. Turgay DEMİRCİ / ÜYE
Av. Süreyya TURAN / ÜYE
Av. Aydeniz Alisbah TUSKAN / ÜYE
Av. Ayşe Füsun DİKMENLİ / ÜYE
Av. Hasan KILIÇ / ÜYE
Av. İsmail ALTAY / ÜYE
Av. Özlem AKSUNGAR / ÜYE

(OYUN'UN NOTU: KOCASAKAL ve AKSUNGAR metinde kalın)

(Sayfa sonunda "T.C. İSTANBUL BAROSU BAŞKANLIĞI" kaşesi var!)

***

Ayrıca bakınız:

Bulunmaz eline aldığı belgeyi okumasını bilmeyen baroya ders veriyor!