16 Mart 2014 Pazar

Bulunmaz, Mustafa Demirkanlı'nın vekili Reyhan Kayışlı'ya ders verdi...

T.C.
İSTANBUL 
CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI
GENEL SORUŞTURMA BÜROSU'NA


SORUŞTURMA NO: 2014/692



KONU: Reyhan Kayışlı'nın anlamsız, gereksiz ve haksız suçlamalarına karşı Sayın Savcı Cumali Karakütük'e deliller, somut belgeler sunumu.


1 - Sayın Avukat Reyhan Kayışlı, bana karşı açılan anlamsız, gereksiz ve haksız kamu hukuku ve manevî tazminat dâvâlarının tümünde hukuka aykırı, hukuka dayanmayan, hukuka karşıt işler yaptıkça, ben kendisini hukuk terminolojisine dayanıp uyararak sürekli biçimde eleştiriyorum. 


Genel olarak bir sanatçı, özellikle bir yazar olduğum için, Sayın Avukat Reyhan Kayışlı ile aramızdaki hukuk karşıtlığı sürecini ise doğal olarak yayın organlarımda yazıyorum... Tamamıyla hukuk bağlamında kaleme alınmış bu yazılarımı, Sayın Avukat Reyhan Kayışlı hiçbir hukuk ölçüsü gözetmeden, âdeta refleks hâliyle hemen polislere, savcılara, yargıçlara taşımaktadır. Tabiî ki polisler, savcılar, yargıçlar, öznel duygularla değil, nesnel hukuk kurallarıyla donanmış oldukları, hukuk bilimiyle hareket ettikleri için Sayın Avukat Reyhan Kayışlı'nın hukuk dışı davranışlarına ve eylemlerine karşı hukukî önlem alıyorlar. Şimdilik kaydıyla yalnızca bir tek hukuka aykırı eylemin somut belgesini sunmakla yetiniyorum: 


Soruşturma No: 2013/77328, Karar No: 2014/509 "KOVUŞTURMAYA YER OLMADIĞINA DÂİR KARAR" Bu karara itiraz eden Sayın Avukat Reyhan Kayışlı, Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesi tarafından reddedilip, Sayın Savcı Ahmet Kelebek'in verdiği bu karar kesinleşmiştir. (EK: 1)


2 - Sayın Avukat Reyhan Kayışlı, 1100 kişilik "ENTELEKTÜEL LİNÇ KAMPANYASI" eyleminin "başını çeken" Tiyatro... Tiyatro... Dergisi Sahibesi Sayın Gülhan Avşar Demirkanlı ve Tiyatro... Tiyatro... Dergisi Trabzon Temsilcisi Sayın Levent Çağlayan ve Tiyatro... Tiyatro... Dergisi Yayın Yönetmeni ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Sayın Mustafa Şükrü Demirkanlı adlı şahısların vekilleri olarak, bu şahıslara ait soruşturma, kovuşturma ve dâvâ dosyalarının bütününde hukuka aykırı söylem ve eylem içine girmeyi alışkanlık hâline getirmiştir. Bâzı dosyalarda direkt olarak adını kullanıp bâzı dosyalarda da hukukî yardımlarda bulunarak, bana karşı hukuk dışı kararlar verilmesine çalışmaktadır. Ama, polisler, savcılar, yargıçlar, hukukla "sınırlı" oldukları için, hukuk dışı söylem ve eylem her zaman geçerli olamamaktadır: 
Soruşturma No: 2013/72962, Karar No: 2013/30165 "KOVUŞTURMAYA YER OLMADIĞINA DÂİR KARAR" Bu karara itiraz etme hakkı zinhar bulunmayan Sayın Avukat Reyhan Kayışlı ve de müvekkili Sayın Mustafa Şükrü Demirkanlı, Sayın Savcı Halûk Gedikli'nin kesin kararı karşısında susmuşlardır... (EK:2) 

3 - Sayın Avukat Reyhan Kayışlı, soruşturma, kovuşturma ve dâvâların tümünde birden hukuka aykırı davranmakla birlikte, özellikle İstanbul 40. Asliye Ceza Mahkemesi Sayın Yargıcı Erdoğan Ayata'nın inisiyatifi altındaki 2013/399 numaralı dosyada ve bu dâvânın ilk duruşmasında savcıya ve yargıca karşı çıkarak, hukuk kurallarının dışına çıkmıştır. Bu karşı çıkışında şu hukuk dışı sözleri de gayet rahatlıkla söyleyebilmiştir:


"İddianamede eylemin neden ibaret olduğu belirtilmemiş. Dilekçeye atıf yapılmakla birlikte, hangi ifadenin suç teşkil ettiği açıklanmamış. Ayrıca, Cumhuriyet Savcısı yasal zorunluluk nedeniyle, dâvâ açmak zorunda kalmıştır. İftira eyleminde belli bir suç yöneltilmesi sonucu şahıs hakkında işlem yapılmasının istenilmesi ve bu kişi hakkında takipsizlik kararı verilmesiyle oluşur. Bu unsurlar da olayda mevcut değildir. Tehdit eylemi de mevcut değildir. Müştekinin hazırlık aşamasında beyanı da vardır. Bu nedenle bu celse beraat kararı verilmesini talep ediyorum." 

Sayın Avukat Reyhan Kayışlı tarafından daima kullanılan hukuka ters sözleri, hem soruşturma, kovuşturma ve dâvâ dosyalarında ve hem de yazınsal değeri tartışılmaz hukuk makalelerimde dile getiriyorum. Bu nedenle Sayın Avukat Reyhan Kayışlı ve onun müvekkilleri, her canları sıkıldığında benim hakkımda sürekli şikâyetçi olmaya devam ediyorlar. Savcıların da, "KOVUŞTURMAYA YER OLMADIĞINA DÂİR KARAR" vermeleri sonucundaysa, daha da agresif bir ruh hâline savruluyorlar...

Durum yukarıda açıkladığım netlikte seyrettikçe, ben de, "ADLİYEYİ GEREKSİZ YERE MEŞGÛL ETME" korkumu yenip, Sayın Avukat Reyhan Kayışlı'nın müvekkillerine karşı, şimdilik kaydıyla, yalnızca on bir (11) dâvâ açmak zorunda kaldım... Sayın Avukat Reyhan Kayışlı'nın müvekkillerinin hukuk dışı davranışları arttıkça, sanırım yüzlerce dâvâ daha açacağım... İstanbul 40. Asliye Ceza Mahkemesi 2013/399 sayılı dâvâ dosyasının "DURUŞMA TUTANAĞI"nı sunuyorum... (EK: 3)

SONUÇ VE İSTEM: Gayet net ve çok somut biçimde görüldüğü gibi, "KOVUŞTURMAYA YER OLMADIĞINA DÂİR KARAR" verilmelidir... Gereğinin yapılmasını saygılarımla arz ve talep ederim... 17 Mart 2014


HÜSEYİN HİLMİ BULUNMAZ


***

Ayrıca bakınız:


Asılsız İHBARCI LİNÇÇİ Demirkanlı, Bulunmaz'ı TCK 301'den ihbar etti!


Sanık Mustafa Şükrü Demirkanlı ve vekili Reyhan Kayışlı iyice şaşırdı!

Bize karşı başlatılan "hukuku kullanma eylemleri" yeni boyut kazanıyor!

İstanbul Adalet Sarayı mesaisinden dönünce, biri arayıp beni tehdit etti!


Bulunmaz, söz konusu Av. Reyhan Kayışlı olunca çok sert konuşuyor...


Bulunmaz, Avukat Reyhan Kayışlı'yı düştüğü yere kadar kovalayacak...