24 Haziran 2014 Salı

Demirkanlı ve Reyhan Kayışlı'nın gelmediği gün Bulunmaz mesai yaptı.

İstanbul Adalet Sarayı'ndaki en uzun günlerimden birini daha yaşadım! Sabahın çok erken saatlerinde gittiğim İstanbul Adalet Sarayı'na, Mesut Alptekin geldiği için muhakeme edilmiyor, sanki piknik yapıyordum!... 

Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Yavaş'a ifade vermenin ardından, İstanbul 21. Asliye Hukuk Mahkemesi'ndeki duruşmaya katıldım!... Daha sonra da, İstanbul 40. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargıcın karşısına çıktım... 

Ömer Faruk Kurhan, Avukat Eyyüp Fırat Kuyurtar'ın teşvikiyle sineğin kanadından yağ çıkarmak için bir soruşturma başlatmış. Onların lehine değil, bizim lehimize sonuçlanacak gibi ipucu veren "ilginç soruşturma" sonucunda takipsizlik kararı verilirse, karşı dâvâ açmayı düşünüyoruz! 

İstanbul 21. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde yapılan duruşmaya, dâvâcı olmasına karşın, Avukat Eyyüp Fırat Kuyurtar katılamadı!... Kuyurtar'ı savunma iddiasıyla karşıma çıkan Avukat Mesut Bulut, bence, en basit hukuk terminolojisini bile bilecek durumda değil. Bulut'a üzülüyorum.

Mustafa Şükrü Demirkanlı, İstanbul 40. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki dâvâda sanık olmasına karşın, canı öyle istemiş olmalı ki bu duruşmaya gelmedi. Kendisi gelmediği gibi, vekili Avukat Reyhan Kayışlı'yı da ikna edememiş olmalı ki, Kayışlı da, duruşmaya katılmadı. Kendimi tek kale maç yapan futbol takımı kaptanı gibi hissettim. Yargıçlara üzülüyorum!

Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz