8 Haziran 2014 Pazar

Büktel ile Demirkanlı kafa karıştırırken Alptekin ile Bulunmaz netleştirdi!

Coşkun BüktelMUSTAFA DEMİRKANLI (Coşkun Büktel'e): (...) yeteneksiz, beceriksiz adam. KAYNAK: 
www.facebook.com/coskun.buktel/posts/808189222532523?comment_id=808633789154733&offset=0&total_comments=16&notif_t=feed_comment 

Mustafa DemirkanlıBen değil, yakın arkadaşı söylüyor: Bulunmaz, "İkinci Geliş" kitabının roman olmadığını Büktel'e söylemişti! Ayrıca: Bulunmaz - Belgesi yok. Telefonda söylemiştim. O (yine) inkâr edebilir! de demiş, yenilir yanı yok...


Coşkun Büktel - Hilmi'nin fikri Hilmi'yı ilgilendirir. Benim alıntım sana ait. İşte kanıtı bu sayfada:
www.facebook.com/coskun.buktel/posts/808189222532523?comment_id=808797685805010&offset=0&total_comments=28&ref=notif&notif_t=feed_comment
Hilmi, "İkinci Geliş"e roman değil demişse, bunu dediği doğrudur da, bu neyi kanıtlar? Hilmi'nin eleştirisinin niye yenilir yanı olmasın. Sen ne zamandan beri Hilmi'yi edebiyat otoritesi sayıyorsun? Bunun seni pahalı davalardan kurtarabileceğini sanıyorsan, Hilmi'yi fazla hafife alıyorsun. Bu nifak çalışmaları sana biraz daha kepaze olmaktan başka hiçbir şey kazandırmayacak. Bana gelince, 10 Mustafa, 20 Hilmi bile olsanız, benim eserlerimin kılına zarar veremezsiniz.

Mustafa Demirkanlı ‏- Hilm'nin eleştirmenliğinden söz etmedim, sadece (yine) nin altını çizdim. Ben biliyordumda Hilmide öğrenmiş

Mesut Alptekin -‏ "MUSTAFA" KİM? "HİLMİ" KİM/

Mustafa Demirkanlı ‏Büktel, biz Hilmi'yle uzlaşmayız, uzlaşamayız ne o ne ben.  Ama sana gelince, özür dile affedeyim..

Hilmi BulunmazMesut, adamın üstüne gitme!...

Mesut Alptekin Sadece eksik bilgilendirme yapıyor. Açık değil! Net değil!

Hilmi Bulunmaz ‏- Şöyle düşünmeni isterim: Coşkun Büktel, Theope yazarı olduğu için kendini ayrıcalıklı görüp soyadı kullanmayabilir!

Mesut AlptekinAlâka?

Hilmi Bulunmaz - İlgi kurmak zor mu? Örnekse, "Hilmi" deyince Hilmi Bulunmaz, "Mustafa" deyince de Mustafa Demirkanlı anlaşılabilir!

Mesut Alptekin Yâni bana "Ben Mustafa abi'n gibi sansürcü değilim!" derken, Demirkanlı'dan mı bahsediyor?

Hilmi Bulunmaz - O kadar net söylemek bana değil, Coşkun Büktel'e düşer. Ben, onun tercümanı değilim. Ben, soyadı yasasına uyarım...

Mesut Alptekin - Söz Coşkun Büktel'de... "MUSTAFA" KİM?

Hilmi Bulunmaz ‏- Adama silah zoruyla mı söyleteceksin? Söylemek istemiyorsa bence peşini bırak! Demirkanlı sormuyorsa demek o değil!

 Mustafa Demirkanlı ‏- Sitesindeki aforizmasını kaldırsa sorun bitecek, kaldı ki Büktel benden bahsetmediği söyledi, eee

Mesut AlptekinDemirkanlı, kendisi de soru...

Hilmi Bulunmaz ‏- Nerede sordu? Burada mı, www.facebook.com'da mı? Sen anlattıkça, bahsettikçe, okudukça, söyledikçe ilgiliyim!

Mesut Alptekin - Coşkun abi, "MUSTAFA" KİM? Kanıt, Belge, Delil, Açıklama? 
Facebook'ta sordu, burada sorduğunu görmedim. Dilerse buradan da sorabilir...

Hilmi Bulunmaz Mesut inadın benim inadımı geçti! Nedir kardeşim bu intikam alır gibi sürekli olarak sorman? Üsteleme! Demirkanlı'ya yol verme de, ne sorduğunu burada yinele yeter. Ayrıca geyik ortamına alet olmanı da pek istemiyorum!

Mesut Alptekin ‏- Eğer Coşkun Büktel "Mustafa" derken Demirkanlı'yı kast etmiyorsa belge göstermelidir... Coşkun Büktel, "MUSTAFA" KİM?

Hilmi Bulunmaz ‏- Mahkeme süreçlerini filan değerlendirmelisin! Herkes benim gibi net olmayabilir! Düş artık yakasından!

Mesut Alptekin - Bu da Demirkanlı'nın sorduğu... pic.twitter.com/FjosdTITjw

Hilmi Bulunmaz Mesut, "Karanlığın İçinden" romanın yarım kalmasın! Ethem Sarısülük'ün yağlı boya resmi yarım kalmasın! Bırak şunu!

Mesut Alptekin ‏- Ama diyor ki: "Bana gelince, 10 Mustafa, 20 Hilmi bile olsanız, benim eserlerimin kılına zarar veremezsiniz" buna ne diyeceksin? Haa pardon, burada bahsettiği "HİLMİ" sen misin bakalım?

Hilmi Bulunmaz ‏- Güzel de uslûp hoş değil! Demirkanlı, hem Büktel'in facebook sayfasında, hem de "anca gidersin" diyor. Hoş değil...

Mesut Alptekin ‏- Bırakıp gidersem eğer, yaptığım sanatı hangi samimiyetle yapacağım ki? Beni sorumun yanıtı ilgilendirir: "MUSTAFA" KİM?

Hilmi Bulunmaz ‏- Vallahi Theope için henüz net bir şey diyemem de "İkinci Geliş" kıldan tüyden bir kitap! Bir müsvedde! Bunu bana değil, Büktel'e sor! Ben, ben olarak düşünüp, davranıyorum. Mustafa da kendisi karar versin!

Mesut Alptekin ‏- Ben de zaten "Theope" saygımdan üzerine gidiyorum. Yoksa söz konusu "İkinci Geliş" olsa, ooo hoo

Hilmi Bulunmaz - Sen de haklısın! Ama o zaman yazar olamazsın! Bak Coşkun Büktel yazar olmuş. facebook bataklığında da olsa yazıyor!

Mesut Alptekin ‏- Bu saatten sonra, Coşkun Büktel'in yazarlığı facebook'tan ileri geçemez!

Hilmi Bulunmaz ‏- Sen Mehmet Şahin'in "Mustafa Abi'si"nin soyadını mı, yoksa senin "Mustafa Abi'si"nin soyadını mı duymak istiyorsun?

Mesut Alptekin - Bana söylenen "MUSTAFA"nın kim olduğunu merak ediyorum...

Hilmi Bulunmaz - Ya Mesut, Bulunmaz Tiyatro'daki hiç kimse "İkinci Geliş"i hiç beğenmedi! Neden acaba? Theope başka!... Ben, kendisini uyarmıştım: facebook bataklığı'na düşersen, artık Theope düzeyinde hiçbir şey yazamazsın demiştim...

Mustafa Demirkanlı ‏- facebook'da söyledi, o mustafa başka mustafa'ymış. kalibre bu, gerçekçi büktel'i yeni tanıyorsunuz 

Mesut Alptekin - Demek ki Coşkun Büktel, bütün samimiyetini "Theope"ye gömüp gitti... Sen mi bileceksin doğrusunu, o mu? Koskoca "Türk tiyatrosunun en iyi yazarı"...

Hilmi Bulunmaz ‏- Mehmet Şahin'e söylenen "Mustafa Abi'si"ni değil, neden senin "Mustafa Abi'si"ni merak ediyorsun? Mehmet'in hakkı?! Ben sadece Everest sözcüğü ve birkaç kırıntıdan sorumluyum. Bilinçli olarak oylumlu bir yazı yazmadım!

Mesut Alptekin ‏- Mehmet Şahin'in kendi tercihi...

Hilmi Bulunmaz ‏- Kim demiş Büktel'in "Türk tiyatrosunun en iyi yazarı" olduğunu? Belge, bilgi, bulgu, delil, kanıt göster! Bilinsin!

Mesut AlptekinO "oylumlu yazı"yı çok merak ediyorum doğrusu!

Hilmi Bulunmaz - Tam anlaşılır bir yanıt olmadı! Mehmet Şahin, günün her saati farklı düşünceler gezdiren bir seyyahtır. Biliyorsun! Adlî yılda yazabilirim. "Everest" sözünden caymayı düşünmüyorum. Ancak nesnel değerlendirme gerekiyor!

Mesut Alptekin

www.coskunbuktel.com/yonetmentiyatrosuna%20karsi.htm pic.twitter.com/4Crjx6wiAj Mehmet Şahin kendisi adına benim hesap sormamı istemiyor... Bu durumda bende kendi adıma bana söylenen "Mustafa abi'n"i soruyorum! Sen nesnel değerlendirmeni yap, yorumu okuyuculara bırak...

Hilmi Bulunmaz - What is this?

Mesut Alptekin - Pardon, "Türk tiyatrosunun gelmiş geçmiş en yaratıcı yazarı"ymış. Özür dilerim...

Hilmi Bulunmaz - Bir işçi MHP'ye çalışıp bilimsel sosyalizme ihanet ederse, o işçinin ideolojik sınıfsal hakkını savunmayacak mıyız? Mesut, her şey birbirine karıştı! Sen, bu soruyu bana mı soruyorsun? İnternet tekniğini bilmiyorum da... Bana mı?!!

Mesut Alptekin ‏- Bunları Mehmet Şahin'e tweetle! Omurgasızlık yapan ben değilim!

Hilmi Bulunmaz Ne nesneli? Ne değerlendirmesi? Ne yorumu? Ne okuyucusu? Mesut iyi misin? Sağlığın nasıl? İyisindir... Mesutçuğum, böyle anlaşılmaz, soyut lâflar lâf olarak kalmaya mahkûmdur. Getir oradan 10 Mustafa, 20 Hilmi, haydi!!

Mesut Alptekin ‏- "Theope"nin nesnel değerlendirilmesi gerektiğini söyledin, ben "değerlendir bize bırak" dedim.

Hilmi Bulunmaz Mehmet Şahin gibi zavallı birinden medet umma Mesut. Bu kadar çaresiz olamazsın. Buna asla inanmıyorum. O zavallı!!

Mesut Alptekin ‏- Daha bir "Mustafa"nın kim olduğunu bulamadım, öğrenemedim. On "Mustafa"yı nereden bulayım? Bu yüzden bana söylenen "MUSTAFA"nın peşindeyim!

Hilmi Bulunmaz ‏- Olur, olur... Ben, Ömer Faruk Kurhan gibi üfürmem. Nesnel değerlendiririm. Natamam, tastamam, sonra... Theope'deki "Kreon" Kenan Evren ise, "Mustafa" da Mustafa Demirkanlı'dır... Bence bu kadar net! Ancak, benim için!! Seni anlıyorum Mesut! Yazar olmadan önce adam olmayı yeğleyen bir yapın var! Bana benziyorsun, dersem ayıp olur mu?

Mesut Alptekin ‏"Bana arkadaşını söyle, sana kim olduğunu söyleyeyim" demişler! Bu söz burada anlamını yitirir! Keşke Büktel'de bu kadar net konuşabilse! Önce insan, sonra adam ve sonrada yazar olmak istiyorum! Yok, neden ayıp olsun ki?

Hilmi Bulunmaz ‏- Nasıl yani? Tam anlamış değilim! Kim kimin arkadaşı? Arkadaşlık kaldırımda satılan ikinci el kitap değil. Sakinleş! Yazarların genel tavrıdır bu! Direkt konuşsalar, örnekse "İkinci Geliş" gibi anlamsız, berbat bir kitap yazamazlar!

Mesut Alptekin ‏- Nasıl yani? Bir zamanlar Büktel ile arkadaş değil miydiniz?!

Hilmi Bulunmaz ‏Yâni senin kişilikli biri olduğunu bildiğim için, seni "ikinci el Hilmi" izlenimine zinhar dahil etmek istemedim...

Mesut Alptekin ‏- Veliahtın olmaz mıyım?

Hilmi Bulunmaz - Vallahi, bilindik, günlük anlamda öyle de, estetik, ideolojik, siyasal arkadaş, yâni yoldaş değildik. SOSYALİSTİM!!

Mesut Alptekin ‏- Demek ki Büktel bu yüzden net olamıyor...

Hilmi BulunmazBen, sana sekiz yıl önce el verdim. El almak sana ait. Eğer insan gibi, adam gibi, estetik bir taht varsa tabiî ki! Büktel, ideolojik ve siyasal bir netliğe sahip olmadığı gibi, üzerindeki Shakespeare kamburunu atamamış biridir!...

Mustafa Demirkanlı - ayıp ediyorsunuz, ben herşeyi söyleyebilirim ama siz? Düne kadar toz kondurmuyordunuz, ayıptır...

Mesut AlptekinTolstoy, Shakespeare'i yerle yeksan etti!

Hilmi Bulunmaz - Ama gerçekten yerle yeksan etti. Mehmet Şahin gibi zavallılardan medet umarak yapmadı. Sırtını bilimselliğe dayadı!

Mustafa Demirkanlı ‏- Şu halinize bak, hepiniz döküldünüz... ama gerçek buydu zaten... Büktel layığını buldun, sen busun

Mesut Alptekin - Mehmet Şahin ile hesabım ayrı. Tolstoy'u çok başka yönleriyle örnek alıyorum...

Hilmi Bulunmaz - Mesut, sen Bulunmaz Tiyatro'ya geldikten sonra, estetik ve etik değerlere önem verdin. Özellikle "SANAT NEDİR?"e...

Mesut Alptekin - Keşke aynı değerlere Büktel de önem verseydi de, bu kadar yalnızlaşmasaydı!

Hilmi Bulunmaz ‏- Tolstoy, insanların yalnızlığına karşı çıkıp bir köylü gibi yaşadı. Büktel'den bunu bekleyemezsin! O farklı biri...

Mesut Alptekin - Tolstoy saygıyı hak ediyor!

Hilmi BulunmazÇünkü Tostoy, dünyanın en çok okunan yazarı olmasına karşın, "BEN, BEN, BEN, BEN, BEN, BEN, BEN" demeyen biriydi...

Mesut Alptekin -‏ Tolstoy, saygıdan fazlasını hak ediyor!

Hilmi Bulunmaz Tapacak hâlimiz yok! Ancak, bir peygambere gereksinme duysaydım, Tolstoy'u "peygamber" ilân ederdim. Saygın adam...

Mesut Alptekin ‏- Kimseyi, ismini ve isimlerini vermeden suçlamıyor... "Sanat Nedir?" yapıtı incelenebilir...

Hilmi Bulunmaz ‏- "İncelenebilir" değil, mutlaka incelenmeli! 1. Ulusal Dramatik Yazarlık Çalıştayı'ndaki öğrencilerin tümü okumuştu!

Mesut Alptekin ‏- Eğer, dilerse Coşkun Büktel'e bir tane hediye edebilirim...

Hilmi Bulunmaz ‏- Adama haksızlık etme. Bu kitabın varlığını ondan öğrendim. Aramızdaki tek fark: O bu kitabı tanıtmadı ben tanıttım!

Mesut Alptekin ‏- NE?! CİDDİ MİSİN?! YANİ BÜKTEL BU KİTABI SENDEN ÖNCE OKUDU ÖYLE Mİ?

Hilmi Bulunmaz ‏- Okudu mu, okumadı mı? Bu soruya yanıt verebilmem için, bu kitap hakkında ciddî bir değerlendirme yapması gerekirdi!

Mesut Alptekin - Bu arada konuyu dağıtmayalım! Coşkun abi, "MUSTAFA" KİM?

Hilmi Bulunmaz - Mesut, neden "açıkça, mertçe, Türkçe" sormuyorsun? Neden "Coşkun Büktel" demiyorsun da, "Coşkun abi" diyorsun ha?!!

Mesut Alptekin - Çünkü, zaten onun ismini etiketleyerek yazıyorum "@coskunbuktel"... Peki o "Mustafa"yı etiketliyor mu? Hayır! Çünkü etiketlerse, "Mustafa"nın soy ismi ortaya çıkacak. Yer mi? Yemez!

Hilmi Bulunmaz ‏- Mesut senin bu İnternet teknik bilgine hayranım! Sen olmasan balıktan çıkmış suya döneceğim. Ne o? Yanlış mı dedim?

Mesut Alptekin "Sudan çıkmış balık" olacaktı o...

Hilmi Bulunmaz ‏- Mahkeme süreci falan başlar belki canım! Temkinli olmak gerekir. Herkes benim gibi temkinsiz olmaz. Belki başkası?!

Mesut Alptekin ‏- Peki senden bir ricada bulunsam yapar mısın? Yardımcı olur musun bana? Maddi bir yardım isteyeceğim ama! O halde kim olduğunu açıklasın! "MUSTAFA" KİM?

Hilmi Bulunmaz - Yâni 20 Hilmi bir araya gelse "sudan çıkmış balık" yazamaz mı? Şiirsel olsun diye mi "YİRMİ HİLMİ" yazmıştır sence! Nasıl yâni? Ben keriz miyim yardım edeyim? Olmaz öyle şey! Asla ve kesinlikle olmaz! Sadaka veremem! Asla olamaz...

Mesut Alptekin ‏- Zaten "20 Hilmi" yazmış... Tüh! Neyse... Eğer Coşkun Büktel, "MUSTAFA"nın soy ismini açıklarsa, teknede balık ziyafeti verecektim...

Hilmi Bulunmaz ‏- Canım can sıkmaya başladın artık. Cankurtaran çağırıp, Cankurtaran Mahallesi'ne göndereceğim seni artık ama! Yeter!

Mesut Alptekin ‏- Evet Coşkun abi, bence de can sıkmaya başladın. Neden "MUSTAFA"nın soy ismini açıklamıyorsun?

Hilmi Bulunmaz - 19 Hilmi'yi bulmam olanaksız! Bir tek Hilmi olarak adlî tatilde olağanüstü bir çabayla Coşkun Büktel inceleyeceğim!

Mesut Alptekin - Coşkun abi, elini prize at ve ışıkları aç. Aydınlat şu "MUSTAFA"nın kim olduğunu!

Hilmi Bulunmaz ‏- Mesut, ciddî bir konuyu yozlaştırma kardeş! Biz burada Shakespeare uzantısına ders veriyoruz. 1 Hilmi var 19 kaldı!

Mesut Alptekin ‏- Önce "MUSTAFA"nın soy ismini bulalım da, 19 Hilmi'yi sonra ararız!

Hilmi BulunmazMesut, bu işler facebook geyiğine benzemez. Hamama giren terler! Mahkemeye giden, muhakeme edilir. Bu işler zordur!

Mesut Alptekin ‏- O halde kullanmasın o ismi! Kullanıyorsa da soy ismini "mertçe" belirtsin!

Hilmi Bulunmaz - "İkinci Geliş"teki saçmalıklardan bahsettiğini "açıkça, mertçe, Türkçe" söylesene Mesut! Kitabın adını ver, utanma!

Mesut Alptekin ‏- Evet, "İkinci Geliş" isimli kitaptaki karakterlerden biri, elini "prize" atarak, ışıkları yakıyor!

Hilmi Bulunmaz ‏- Vallahi ben Haluk Bilginer'e "YAVŞAK" dedim. Mahkemede reddetmedim. Bunun için 5+12 ay hapis cezası aldım. Bu iş zor! O onun sorunu. Ben, birinin adını verdiğimde, hapsi bile göze alıyorum. Herkes göze alamaz. Yadırgamayalım. Yeter!! Belki, elektrik düğmesini bulamadığı için, parmaklarını kalemtıraşla inceltip, prizin deliklerine sokmayı yeğliyor!

Mesut Alptekin ‏- Yatarsan bile vicdanın rahat yatarsın en azından! Çıktığında başın dik olur! Tamir edemeyeceğin arabanın altına yatmayacaksın tabii. Doğru söylüyorsun!

Hilmi Bulunmaz - Benim başımı eğeceğim kas yok bedenimde. Allah yaratırken öyle yaratmış yada babam suyumu çok iyi vermiş kardeş!...

Mesut Alptekin ‏- "Hakikat" ana temalı bir kitapta?! Coşkun abi "MUSTAFA" KİM?

Hilmi Bulunmaz -‏ Bir de şunu düşünüyorum: Bir insan 12 Mart ve 12 Eylül Faşizmi ile hesaplaşamazsa bence yazar olamaz. Olanaksızdır! Vallahi iki yıl önce Arjantin, Brezilya vb. yerlerde iki kez okuyup, dönünce kendisine söylediğimde "hık mık" etti! Mesut başlayacağım ama şimdi "MUSTAFA" KİM? soruna ha! Yeter adam susuyorsa bunun mutlaka geçerli bir nedeni vardır

Mesut AlptekinAdetidir Büktel'in... Övmediğin sürece, yerer! O halde kullanmasaydı! Kullandı ve: "MUSTAFA" KİM?

Hilmi Bulunmaz ‏- Vallahi bunu çok iyi biliyor(d)um da bende adamı yarı yolda bırakmak yok. Dâvâlar bitene kadar susacaktım. Sonra...

Mesut Alptekin ‏- Neden davalar bitene kadar? Duruşmalarına o da mı katılıyordu?

Hilmi Bulunmaz Bir de şu var: "İkinci Geliş" gelincik tarlası. Nasıl mı? O kadar çok yanlış var ki, inşallah kırmızı kalemle okumam! Yok canım! İşi olduğu zamanlar geliyordu. Bense, onun tüm duruşmalarına gidiyordum. Ben asla yarı yolda bırakmam...

Mesut Alptekin ‏- Bence kırmızı kalemle okumalısın! Çünkü 1 Hilmi bunları söylüyorsa...

Hilmi Bulunmaz - 1 Hilmi bunu söylüyorsa, "İkinci Geliş" maymunun götü gibi kırmızı, kıpkırmızı olur. 1 Hilmi dediğini er geç yapar!

Mesut Alptekin ‏- "İşi olduğu zamanlar" Yani kendi işine geliyordu. İşine geldiği için geliyordu, öyle mi? Hamdi Mümkün'ün kemikleri sızlayacak desene?

Hilmi BulunmazEvet aynen öyle! Hakkını yemeyelim. Bir de şunu söylüyordu: "KENDİNİ KÖTÜ HİSSEDERSEN GELİRİM!" Benim gibi adama... Hamdi Mümkün bir roman kahramanı değil, Çünkü ortada bir roman kurgusu yok. Hattâ bir kurgu yok. Tam bir eklektizm!

Mesut Alptekin - Kendini kötü hissetmeyeceğini bildiği için öyle söylemiştir. Ama keşke benim bilmediğim bir şeyi söylese mesela "MUSTAFA"nın soy ismini...

Hilmi Bulunmaz ‏- Bence (yanılıyorsam özür dilerim) "Mustafa", Mustafa Demirkanlı... Bunu söylerse, Demirkanlı doğru savcıya gider... Bir kişinin soy adını veremeyen bir kişi, YİRMİ HİLMİ ile nasıl baş edebilir? Ona 1 Hilmi bile çok gelir. Az kaldı!

Mesut Alptekin ‏- Birde 10 Mustafa'dan bahsediyor. Daha bir tanesinin soy ismini veremezken!

Hilmi Bulunmaz ‏- Kendisi bilir. Öyle kabadayı kabadayı 20 Hilmi diye rahatça yazmak kolay. Ancak benim ısrarcı, inatçı tavrım var...

Mesut Alptekin - "İkinci Geliş"i kırmızı kalemle okursan bunu çıkış alıp, çerçeve ile duvara asacağım! pic.twitter.com/VBfmIbyxly

Hilmi Bulunmaz ‏- Bence hemen al. Belki adlî tatili bekleyemem. Maymunun götü gibi kırmızı hâle getirebilirim. Tabiî canım isterse...

Mesut Alptekin ‏- Ben 20 tane alayım da...

Hilmi Bulunmaz ‏- Al iyi olur! (facebooktwitter) parantezine sıkışıp kalanlara biraz edebiyat, eleştiri, estetik, etik dersi verelim!

Coşkun Büktel MUSTAFA'NIN BANA NASIL LAYIĞIMI BULDURDUĞU BU SAYFADA:
www.facebook.com/coskun.buktel/posts/808189222532523?comment_id=808881699129942&offset=0&total_comments=71&notif_t=feed_comment 
HER ŞEYİN ASLI "KARŞILIKLI" TARTIŞILMIŞ OLARAK BU SAYFADA:
www.facebook.com/coskun.buktel/posts/808189222532523?comment_id=808881699129942&offset=0&total_comments=71&notif_t=feed_comment
HER ŞEYİN ASLI "KARŞILIKLI" TARTIŞILMIŞ OLARAK İŞTE BU SAYFADA:
www.facebook.com/coskun.buktel/posts/808189222532523?comment_id=808881699129942&offset=0&total_comments=71&notif_t=feed_comment
HER ŞEYİN ASLI "KARŞILIKLI" TARTIŞILMIŞ OLARAK AHA BU SAYFADA:
www.facebook.com/coskun.buktel/posts/808189222532523?comment_id=808881699129942&offset=0&total_comments=71&notif_t=feed_comment
Zirzopluklara aldırmayın! 
HER ŞEYİN ASLI "KARŞILIKLI" TARTIŞILMIŞ OLARAK BU SAYFADA:
www.facebook.com/coskun.buktel/posts/808189222532523?comment_id=808881699129942&offset=0&total_comments=71&notif_t=feed_comment
MUSTAFA'NIN LİNK VEREMEDİĞİ SAYFA; İŞİN ASLI "KARŞILIKLI" TARTIŞILMIŞ OLARAK BURADA:
www.facebook.com/coskun.buktel/posts/808189222532523?comment_id=808881699129942&offset=0&total_comments=71&notif_t=feed_comment 
HER ŞEYİN ASLI "KARŞILIKLI" TARTIŞILMIŞ OLARAK BU SAYFADA:
www.facebook.com/coskun.buktel/posts/808189222532523?comment_id=808881699129942&offset=0&total_comments=71&notif_t=feed_comment 

Mesut Alptekin - AMA SOMUT BİR YANIT ALINAMAMIŞTIR!

Hilmi Bulunmaz ‏- AMA SOMUT BİR YANIT VERİLMİŞTİR: DEMİRKANLI! Hâni şu müşteki, katılan, dâvâcı / şüpheli, sanık, dâvâlı

Mesut Alptekin ‏- Somut yanıtı veren 1 tane Hilmi...