6 Temmuz 2014 Pazar

Avukat Eyyüp Fırat Kuyurtar, elinden gelse Bulunmaz'ı hapse attıracak!

YARGITAY (    ) HUKUK DAİRESİ BAŞKANLIĞI'NA
Sunulmak üzere
İSTANBUL 25. ASLİYE HUKUK MAHKEMESİ'NE

DOSYA NO: 2013/78 2014/235 Karar


DÂVÂCI: EYYÜP FIRAT KUYURTAR


VEKİLİ: Av. Mesut BULUT


DÂVÂLI: HÜSEYİN HİLMİ BULUNMAZ


KONU: Düzelterek ONAMA talebimizdir.


AÇIKLAMALAR


Sayın Yerel Mahkeme hükmü usûl ve yasaya uygun olmakla birlikte tayin edilen tazminat miktarı azdır. Şöyle ki;


1 - Müvekkil bir avukattır.


2 - Dâvâlı müvekkilimin kişiliğine ve meslekî itibarına ayrı ayrı birden çok ve farklı tarihlerde, farklı İnternet yayınları ile saldırıda bulunmuştur.


3 - 18.02.2014 tarihli duruşma tutanağına da yansıdığı üzere en az 10 farklı eylem nedeniyle işbu dâvâ ikâme edilmiştir.


4 - Dâvâlı işbu kararın verildiği gün yine içerik sağlayıcısı olduğu İnternet sitesi üzerinden aşağıdaki yayınları yapmıştır.


"Ben, Eyyüp Fırat Kuyurtar'a 'ACEMİ AVUKAT' derken 8.000,00 TL gibi komik bir parayı ödemeyi göze almıştım! 'ACEMİ AVUKAT' demenin tarifesini biliyordum; sadece 8.000,00 TL! Bu komik düzeyde küçük parayı ödeyebilme gücüm olduğuna göre, 'ACEMİ AVUKAT' Eyyüp Fırat Kuyurtar'ın beni mahkemeye vermesine gönlüm râzıydı!..."


http://tiyatroyun.blogspot.com.tr/2014/05/hilmi-bulunazn-durusma-baslamak-uzere.html


5 - Yukarıdaki hakaret yayınlarından da anlaşılacağı üzere dâvâlı bu tür az miktarda verilen tazminat kararlarını küçümsemekte, verilen tazminat kararı da bu nedenle caydırıcı nitelikte olamamaktadır. Dâvâlının ekonomik durumu, verilen kararı caydırıcı olmaktan rahatlıkla çıkarmaktadır.


6 - Yüksek Yargıtay uygulamasına göre tazminat miktarının artırılması, yeniden yargılamayı gerektirecek nitelikte değildir.


ÖZET: Somut olayda, dâvâcının yaralanma derecesi, olay tarihi, dâvâlının kusur oranı ve yukarıdaki ilkeler gözetildiğinde hüküm altına alınan manevî tazminat miktarı azdır. Ne var ki, bu husus yeniden yargılama yapılamasını gerektirmediğinden kararın düzeltilerek onanması gerekmiştir.


T.C. YARGITAY 4. Hukuk Dairesi Esas: 2007/936 Karar: 2007/15087 Karar Tarihi: 29.11.2007


Sonuç ve talep: Yukarıda araz ve izah olunan gerekçeler ile Yüksek Mahkemeniz'ce resen tespit olunacak sebeplerle yere mahkeme hükmünün DÜZELTİLEREK ONANMASINA, dâvânın tamamen KABÛLÜNE karar verilmesini arz ve talep ederiz.


Saygılarımızla

Dâvâcı vekili
Av. Mesut Bulut