24 Ağustos 2014 Pazar

Duran tramvayın arkasına yaklaşan çocukları tekme tokat döven adam!

"Tiyatro Cosmos"un çalışmalarına katılmak için evden çıkıp, Bulunmaz Oyun Atölyesi'ne gidiyorken, yine mahkemelik olacaktım! Sultanahmet tramvay durağında bir tramvay bulunduğu için durmakta olan ikinci bir tramvayın arkasına çıkmaya çalışan (sanırım) Suriyeli çocukların renkli dünyalarını dondurmak için fotoğraf çekmeye hazırlanırken, zıvanadan çıkmış biri çocuklara ana avrat küfrederek koşup, ilk önce tokat atmaya başladı ve benim uyarmama sinirlenerek bu kez de tekmelerle çocukları yerlerde sürükledi... Olağanüstü kararlı, sert, yüksek sesle adama doğru koşarken, bu durumu izlemekte olan yüzlerce insanın, benimle birlikte adamı uyaracağını sandım... Yüzlerce insan koyunlar gibi susup izledi...

Yüzlerce insan koyunlar gibi susup izlemekle yetinirlerken birçok insan benim üzerime yürüyerek, çocukların tramvayların altında kalmamaları için, dayak ve küfür yemelerinin normal olduğunu söylediler!... Onlarca kişinin beni kuşatarak başta "AMINA KOYDUĞUMUN ÇOCUĞU" küfrü olmak üzere, ağza alınamayacak küfürler etmeleri, insanlığımdan iğrenme aşamasına gelmeme neden oldu. Sonunda biri akıl edip, benim kim olduğumu sorunca; "Görevliyim!..." dedim. "Kim görevlendirdi?..." yılışıklığıyla yavşaklık ettiğinde de; "Vicdanım görevlendirdi!..." dedim! 

"AMINA KOYDUĞUM!" sözlerine ben de aynı biçimde yanıt vermek zorunda kalınca bu dilden anlayanlar, her nedense önümden çekildiler! Yukarıda fotoğrafını gördüğünüz bu adam, Sultanahmet McDonald's'ın hemen yanında bulunan BİNBİRDİREK İŞ HANI önünde (bence) yasa dışı bir biçimde meşrubat satıyor... Buradan savcılara sesleniyorum: Bu adamı sorgulayın! Ben, estetik, ideolojik, kültürel, siyasal ve toplumsal kavgam nedeniyle savcıların, yargıçların karşısına çıkmaktan büyük bir zevk alıyorum... Ancak, çocukları tekme tokat döven insanlar nedeniyle kesinlikle karakolluk, soruşturmalık, mahkemelik olmak istemiyorum! 

Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz