21 Aralık 2014 Pazar

Can Murat Yaşar Şengel'den; bedava ince kalın yağlama, iç dış yıkama!

Can Murat Yaşar Şengel

Can Murat Yaşar Şengel'in tiyatronun "t"sinden bile zinhar anlamadığını anlamak için, onun LİNÇ KAMPANYASI ana sponsorlarından Tiyatro Dünyası'ndaki Fransızca düşünülerek, Türkçe çiziktirilmişine göz atınız!

Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz

***

"Bu yazımda anlatmaya çalışacağım oyun İlk Oyun 'Çürük Temel'. Oyunu dehasıyla Engin Alkan yönetmiş. Düşünce gücünün yelpazesinin genişliği Türk Tiyatro Tarihi'ne altın harflerle yazılacak. Yönetmen, oyunu cümle cümle, kelime kelime değil harf harf işlemiş. Dekorun simgeselliği ise muhteşem. Değerli okuyucularım, değerli kardeşlerim bilirler benim dünyamda da herşey simgedir. Oyunun altyazısını, satır aralarını okumak hem de çok dikkatli okumak gerekmekte. Bir oyun hakkında yazı yazmadan önce en az üç kez izlerim. Bu oyunu her izleyişimde, oyunun en başında sahneye girişlerinde oyuncularla göz göze gelemedim. Ne demek istediğimi izlediğiniz zaman anlayacaksınız. Siz de bakışlarınızı nasıl kaçırmak gerektiğini bilemeyeceksiniz. Oyunun ilk saniyelerinden itibaren etkisi altına girmiştim…" 

Yazının tümünü okumak için tıklayınız: " ...İki Dahi Yönetmen... Çürük Temel... Oya Palay Sahnedeki Bir 'Grande Dame'... Ekip Çalışması"