6 Ocak 2015 Salı

Mustafa Demirkanlı'nın yayınladığı çirkin yazı da yayından kalkabilir mı?

Erbil GÖKTAŞ: “TEKZİP EDİYORUM…”

Erbil Göktaş,  “Tekzip Ediyorum” demiş ama neyi “tekzip” ettiğini belirtmemiş. Biz de demek ki Erbil Göktaş, yazmak istemiş,  yayımlayalım  o zaman dedik.
Göktaş: “Beni içine soktuğunuz ‘dörtlüyle’ kişisel hiçbir ilişkim yoktur.” demiş, ilişkisinin her boyutu hem yazıda hem de yazıda kullanılan görsellerde var,  kalanları da bu yazıya ekledik.
Bay Göktaş’ın yazısındaki gerçek dışı, hayal ürünü söylemlerine yanıt dahi verilemeyecek noktada olduğu için, sadece yayımlayıp bırakıyoruz.
Bay Göktaş’ın aynı karede görünmek istemediği değerli şahsiyetlere ilişkin açıklaması olmamasına, neden rahatsız olduğunu ya da bizim neyi gerçek dışı yazdığımızı belirtmemiş olmasına rağmen, yani her şeye rağmen yayıncı (!) olduğu için, ricasını kırmıyor, gönderdiği yazıyı olduğu gibi yayımlıyoruz.
Bir derginin, Tiyatro ile ilgili bir derginin Genel Yayın Yönetmeni olan Erbil Göktaş’ın “Tekzip” diyerek tekzip etmediği metinleri göndermek yerine, tiyatro insanlarına hakaret eden insanlarla neden “Beraat Söyleşi”leri yapıp, Dergi’sinin kapağına taşıdığını açıklaması daha gerçekçi ve etik olur.
Biz, bu ilişkileri uydurmadık, gerçekleri ifade ediyoruz, o kadar. Neden, Dergisi’nin kapağına taşıdığını, “beraat söyleşileri”nden sonra, mahkum olduklarını haber yapmadığını, kendi oyuncusuyla, Bulunmaz’ın oyuncusunu aynı projede yer verdiğini, Yeni Tiyatro-Bulunmaz Tiyatro ilişkisini anlatırsa da hemen yayımlarız, “tekzip” demesine gerek yok.
***
Fotomontaj değil. Soldan sağa: Coşkun Büktel, H. Hilmi Bulunmaz ve Erbil Göktaş.
Fotomontaj değil. Soldan sağa: Coşkun Büktel, H. Hilmi Bulunmaz ve Erbil Göktaş.
Sayın Mustafa Demirkanlı,
28 Aralık 2014 Pazar günü sitenizde yayınladığınız “Eleştiri, Eleştirmen ve Şikayet Ya da Beşli” başlıklı yazınızı hayretle okudum. Beni içine soktuğunuz “dörtlüyle” kişisel hiçbir ilişkim yoktur. Ne Coşkun Büktel’le iletişimim var, ne Feridun Çetinkaya’yla ne de Melih Anık’la (ve ne de Avi Maraşlıyan’la). Nasıl Antalya’dan bu yana 2 aydır sizinle konuşmuyorsam, onlarla da yüz yüzeyi bırakın, telefonla bile görüşmemekteyim. Ekim’in sonunda Antalya’da zorunlu olarak aynı mekanda bulunduğumuz için, nezaket gereği size karşı dostça davranışımı nasıl da kullanmışsınız.
Antalya’da, Hilmi Bulunmaz’dan “çeyrek altın” karşılığında reklam aldığımı söylediğinizde, reklam ve ilanların bir tarifesi olduğunu, Bulunmaz Tiyatro ve Yayıncılık’tan da bu şartlar içinde reklam aldığımızı belirtmiştim. Şimdi birisi de kalkıp size K. Lemi Bilgin döneminde “kaç çeyrek altına çalışıyordunuz?” derse ne olacak? Çünkü K. Lemi Bey, aynı ilanı Yeni Tiyatro’dan 1000 liraya satın alırken, aynı ilan için  “usulsüz ve vicdansız bir biçimde” size 5000 lira veriyordu. Yeni Tiyatro’ya 1200 verirken sizinkini 6000 liraya çıkartmıştı. Yani tam beş katı!… Bunlar ilgili herkesin bildiği şeyler…
"İstanbul Yeni Tiyatro, Bulunmaz Tiyatro'da Son Günlerinde... 21 Ağustos 2014 (4 ay önce)
“İstanbul Yeni Tiyatro, Bulunmaz Tiyatro’da Son Günlerinde… 21 Ağustos 2014 (4 ay önce)
HİLMİ BULUNMAZ’I KAHVE İÇMEYE DAVET ETTİĞİNİZİ NE ÇABUK UNUTTUNUZ!…
2008 yılının yaz aylarıydı sanırım, Yeni Tiyatro’nun Eylül sayısını hazırlıyorduk. Hilmi Bulunmaz’ın Yeni Tiyatro’ya reklam vereceğini duyunca onu “kahve içmeye” davet etmiştiniz. Konuşup anlaşamadığınız halde, bir umut, reklam verir diye Bulunmaz daha evine varmadan, Burak Caney’in sitesinde “taraflar kahve içip anlaştılar, tiyatro dünyasına hayırlı olsun” mealinde bir haber de çıkmıştı. Ancak sonuçta o kadar baskı yapıp kulis oluşturmanıza rağmen Hilmi Bulunmaz Yeni Tiyatro’ya reklam vermişti.
Bir de tersi ispatlanmadığı için hala bir kadın olarak internette varolan Avi Maraşlıyan’ı, facebookta sadece benimle ve Coşkun Büktel’le arkadaşmış gibi yansıtmışsınız. Oysa Avi Maraşlıyan’ın facebookta tiyatro dünyasından yüzlerce arkadaşı bulunmakta. Yücel Erten’den Ayşe Lebriz Berkem’e kadar. Bana sürekli haksızlık yapmak zorunda değilsiniz.
Yeni Tiyatro Dergisi’nin “vergi borcu olmamasından” da rahatsızlık duymayınız. Sorumlu ve namuslu bütün vatandaşlar gibi vergilerimizi ödüyoruz ve belgelerimizi de isteyen her yere ibraz ederiz. Bunda hiçbir sakınca yok; Yeni Tiyatro Dergisi’ne laf edeceğinize siz de vergilerinizi ödeyiniz ve böylece herkesin karşısında dimdik durabilesiniz.
Genel Sanat Yönetmeni Erbil Göktaş. Oyuncular: Yelda Özdeş (Yeni Tiyatro), Mesut Alptekin (Bulunmaz Tiyatro) (22 Kasım 2014, 1 ay önce)
Genel Sanat Yönetmeni Erbil Göktaş. Oyuncular: Yelda Özdeş (Yeni Tiyatro), Mesut Alptekin (Bulunmaz Tiyatro)  (22 Kasım 2014, 1 ay önce)
Bizi kendinize rakip olarak görüyorsanız, ki doğrudur, 8 yaşındaki pırıl pırıl Yeni Tiyatro sizin rakibinizdir ve biz çalışmaktan başka bir şey yapmıyoruz! Size de çalışmanızı, ama çok çok çalışmanızı öneririm. Gerçekten tiyatromuzun yararına hedefler belirler, iyi kötü bir vizyon geliştirebilirseniz hem tiyatroya hem dünyaya küçücük bir pencereden bakmaktan kurtulabilirsiniz diye düşünüyorum. Bu vakitten sonra bunu yapabilir misiniz bilmiyorum ama en azından deneyebilirsiniz. O zaman bu saçma sapan polemiklere zaman bulamazsınız. Böylece hem benim hem sizin zamanınız boşa harcanmamış olur. Yeter artık!
Bugüne kadar başkalarının acılarından, mağduriyetinden hiç “gurur” duymadım, insanların zaafları beni sadece üzüyor. O yüzden içinde bulunduğunuz durumu anlayışla karşılayabilirdim ancak o kadar belden aşağı vuruyorsunuz ki, bu yazı bir korunma refleksidir. İnsanlara böyle kafanıza estiği gibi çamur atamazsınız. Bu sebeple tekzibimin yazınızın en başında yayınlanmasını istiyorum. Ayrıca yine yazınızın başındaki bizim fotoğraf makinamızla çekilmiş fotoğrafı istediğiniz gibi kesip biçerek, montaj yaparak kullanamazsınız; yüzümü de benden izin almadan yayınlayamazsınız. Yazınızdaki ve sitenizdeki tüm fotoğraflarımı kaldırınız; izinsiz ve gerçeğe aykırı bir biçimde yaptığınız bu yayının bir “suç” olduğunu hatırlatır; buna derhal son vermediğiniz takdirde yasal yollara başvuracağımı tarafınıza bildiririm.
Erbil GÖKTAŞ
Yeni Tiyatro Dergisi Genel Yayın Yönetmeni
Not:1) İlgili yazının linki çözemediğimiz bir nedenle çalışmaz oldu. Aynı yazıyı, tekrar yayımladık ama maalesef linki değişmiş oldu, yeni linkiyle ilgili yazı aşağıda.
Not: 2) İlgili yazı H. Hilmi Bulunmaz’ın yayından kaldırılma talebiyle yapmış olduğu şikayet sonrası Sulh Hukuk Hakimliği tarafından kaldırılma kararı verilmiş olduğu için Erişim Sağlayıcıları Birliği tarafından erişim engellenmiş. Linkin çalışmama nedeni buymuş. İtiraz yapılacak, itirazın sonucuna göre karar iptal edilirse linki ayrıca bildirilecektir. Not:1)’deki yeniden yayınlanan yazı tarafımızdan kaldırılmıştır.