13 Mart 2015 Cuma

Duruşma düzeyinin düşmesine neden olanlar birbirine girmeye başladı...

Arşiv: Beraatle sonuçlanan savunma dilekçemden bir ara bölüm:

ŞİKAYETÇİ AVUKATININ (REYHAN KAYIŞLI) BARİZ VE SOMUT YALANI (...)
Mustafa'nın sayın avukatından (yani onun dilekçesinden) de bahsedelim: Okunduğunda görülecek ki, sayın avukat; savcı iddianamesinde tavsiye edilen 129. Madde uygulanması ihtimalini bertaraf etmek uğruna, apaçık ve somut bir yalan söylemeyi bile göze almış. Şöyle ki:

Savcılık iddianamesinde benim lehime toplanan deliller arasında şu ibare de var:

"Facebook çıktılarında ilk haksız fiilin müştekiden (YANİ MUSTAFA DEMİRKANLI'DAN. CB) kaynaklanması"...

Yani savcı diyor ki, sataşan, musallat olan, sataşmak üzere diğer tarafın sayfalarına giren taraf, haksız fiili ilk başlatan taraf şikayetçi Mustafa'dır. O nedenle de 129. maddenin uygulanmasını (yani hakaret ve haksızlığın karşılıklı olduğuna karar verilmesini) tavsiye ediyor. Peki şikayetçinin 129 ihtimalini bertaraf etmek için bulabildiği tek çare ne? Yalan söylemek. Bakın sayın avukat dilekçesinde ne diyor:

"Sanık, (YANİ BEN, COŞKUN BÜKTEL. CB) müvekkilin (YANİ MUSTAFA DEMİRKANLI'NIN. CB) sosyal paylaşım sitesindeki sayfasına girerek, kendisine 'pisliksin, yağlı karasın, provakatörsün' şeklindeki sözlerle hakaret etmiştir. (…) Müvekkilin ne sanığın eylemine neden olan bir hakaret eylemi olmuş ne de sanığa yönelik herhangi bir hakaret eyleminden yargılanmıştır."

Görüldüğü üzere savcılığın ilk haksız fiilin kaynağı olmakla suçladığı şikayetçi Demirkanlı hakkında kendi avukatı elbette farklı düşünüyor ama düşündüğü şey apaçık ve somut bir yalan. Ben benim "sıfır sansürlü" facebook sayfalarımda Mustafa'nın kendine has yüzlerce çarpık ve demagojik yorumunu gösterebilirim ama Mustafa ya da avukatı benim Mustafa'nın sayfalarına yazılmış bir tek yorumumu gösteremezler. Ben saldırgan taraf değilim. Saldıran ve musallat olan taraf Mustafa Demirkanlı'dır. Yalan söylemek "davalı" olduğum halde benim asla tenezzül edip yararlanacağım bir enstrüman olamaz. (...)
  • Coşkun Büktel REYHAN KAYIŞLI'NIN BU SOMUT YALANINI MAHKEMEDE SERT BİR DİLLE YÜZÜNE VURMUŞ AMA KADIN OLDUĞU İÇİN POZİTİF AYRIM YAPARAK SAVUNMA DİLEKÇEMDE ADINI VERMEMİŞTİM. YANLIŞ YAPMIŞIM: REYHAN KAYIŞLI, MUSTAFA'NIN BANA KARŞI VERDİĞİ DAHA SONRAKİ BİR ŞİKAYET DİLEKÇESİNDE DE, YİNE TEVİL EDEMEYECEĞİ APAÇIK, SOMUT VE DAVANIN SONUCUNU ETKİLEYECEK KRİTİK BİR YALANA BAŞVURMUŞ. (TAKİPSİZLİKLE SONUÇLANACAĞINA İNANDIĞIM O ŞİKAYETİN SONUCUNU ALIR ALMAZ, O YALANINI DA BÜYÜTEÇ TUTARAK AYRICA TEŞHİR EDECEĞİM.)

    REYHAN KAYIŞLI ŞUNU BİLMELİ; ARTIK DEĞİL KRİTİK YALANLARINI, SIRADAN ÇARPITMA VE SAPTIRMALARINI BİLE ADINI SAKLAMADAN TEŞHİR EDECEĞİM.