16 Mart 2015 Pazartesi

Hasan Karakaya'nın adını ağzına almayan İŞTİSAN almış gibi gösterildi!

İştisan'dan Hasan Karakaya ve Akit Gazetesi'ne Kınama



Geçtiğimiz günlerde Yeni Akit Gazetesi Yazarları'ndan ve Tayyip Erdoğan'ın Akil İnsanlar Heyeti üyelerinden olan Hasan Karakaya, başta İstanbul Şehir Tiyatroları olmak üzere tiyatro camiasına yönelik çirkin bir yazı yazmıştı.

Akil İnsanlar Heyeti üyelerinden de olan Karakaya, Şehir Tiyatroları yönetimini önceki dönemlerde Tayyip Erdoğan'a muhalif olmakla eleştirmiş, İstanbul Belediyesi Kültür Müdürü Abdurrahman Şen'i de bu konuda aksiyon almamakla suçlamıştı. Aynı yazıda Cumhurbaşkanı'na da emirlerinin yerine getirilmediği konusunda imaen kışkırtıyordu.

Daha önce kendine yapılan eleştirilere verdiği sert cevaplarla dikkat çeken Şehir Tiyatrosu Yönetimi, bu kez sessizliğini korurken İstanbul Şehir Tiyatrosu Sanatçıları Derneği İŞTİSAN, konu ile bir bildiri yayınlayarak Hasan Karakaya'yı kınadığını bildirdi.

Aşağıda, İştisan'ın bildirisini aynen paylaşıyoruz..
------

Son günlerde Şehir Tiyatrosu’nu ve sanatçıları hedef alan akıl dışı, insanlıktan uzak, cinsel ayrımcılığa kadar varan ifadelerle bir takım medya organlarında yazılar yayınlamaktadır.  Akıl ve sağduyunun yanında duran Şehir Tiyatrosu emekçilerini  ve sanatçıları ayrımcı tanımlamalarla hedef gösteren  bu yazıları esefle kınıyoruz.

İçine çekilmeye çalışıldığımız bu mesnetsiz tartışmaların içinde hiçbir zaman bulunmayacağımızı ve ilkelerimizden ödün vermeden işimizi yapmaya devam edeceğizi kamuoyuna saygılarımızla duyururuz

İŞTİSAN

---------------------------------

İlgili Yazılar:

 - İştisan'dan Hasan Karakaya ve Akit Gazetesi'ne Kınama
 - Yandaş Yazar, Şehir Tiyatroları ve Yönetimini Hedef Gösterdi

(Kaynak: http://tiyatrodunyasi.com/haberdetay.asp?haberno=7887)

***

Ayrıca bakınız:

Çakma site Tiyatro Dünyası yine YALAN haber yapıp skandala imza attı